Secretul Migdalelor
Cred că puțini sunt cei cărora nu le plac migdalele. Mie îmi
plac foarte mult. M-am gândit mereu de ce simțim uneori necesitatea de a mânca
anumite lucruri. Cred că organismul nostru este inteligent și intuitiv și că ne
transmite „pofta” de a ronțăi exact acel aliment care conține nutrienții,
vitaminele, oligoelementele de care are el nevoie la un moment dat. Mă întorc
la migdale și aflu de ce îmi plac atât de mult:
„Migdalele reprezinta niște gustări bogate în energie și nu generează colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducând de zahărul din sânge. Sunt,
de asemenea, bogate în aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron și musculatura în creștere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate în Vitamina E, care ajuta apăra în cazul expunerilor prelungite la soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. Și pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele sănătoase și împotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune nutriționistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.” Sursa: internet.
„Migdalele reprezinta niște gustări bogate în energie și nu generează colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducând de zahărul din sânge. Sunt,
de asemenea, bogate în aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron și musculatura în creștere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate în Vitamina E, care ajuta apăra în cazul expunerilor prelungite la soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. Și pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele sănătoase și împotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune nutriționistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.” Sursa: internet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu