Secretul Migdalelor

Cred că puțini sunt cei cărora nu le plac migdalele. Mie îmi plac foarte mult. M-am gândit mereu de ce simțim uneori necesitatea de a mânca anumite lucruri. Cred că organismul nostru este inteligent și intuitiv și că ne transmite „pofta” de a ronțăi exact acel aliment care conține nutrienții, vitaminele, oligoelementele de care are el nevoie la un moment dat. Mă întorc la migdale și aflu de ce îmi plac atât de mult:

„Migdalele reprezinta nte gustări bogate în energie și nu generează colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducând de zahărul din sânge. Sunt,
de asemenea, bogate în aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron și musculatura în creștere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate în Vitamina E, care ajuta apăra în cazul expunerilor prelungite la soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. Și pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele sănătoase și împotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt, asociate cu performae de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune nutriționistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.” Sursa: internet. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt