Termină-ți treaba!

            Fiecare dintre noi are visuri. Fiecare dintre noi dorește ca visurile sale să se împlinească. În fiecare zi ne gândim la ce și la cum vom aduce în manifestare în viața noastră ceea ce dorim să trăim. Manifestăm stăruință în ceea ce vrem să facem. Ne străduim să ne apropiem ziua când ne vom împlini visurile și cu toate acestea, de cele mai multe ori, viața noastră nu se înscrie pe acel curs firesc de împlinire. Ne întrebăm de ce și punem la îndoială tot ceea ce am citit și am încercat pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Un singur lucru nu am făcut: nu ne-am terminat treburile începute mai demult.
Nu mai dăm importanță lucrurilor începute și neterminate pentru că trăim cu impresia că acelea țin de trecut și că nu mai are nicio relevanță pentru prezent să le terminăm, să le închidem. Astăzi ne dorim altceva, avem altceva de făcut, avem alte proiecte începute la care lucrăm intens. Nu ne întrebăm niciodată ce s-ar întâmpla dacă un chirurg nu și-ar termina treaba și ar lăsa pacientul deschis după operație. Operația făcută poate fi o mare reușită, dar cu toate acestea, pacientul nu va supraviețui dacă acel chirurg imaginar nu și-ar face treaba până la capăt și nu ar închide inciziile făcute. La fel se petrec lucrurile și în viața noastră. Indiferent dacă este vorba finalizarea unei povestiri pe care ai început să o scrii, de terminarea unei rochii pe care ai început să ți-o coși, de eliberarea legăturilor care te țin conectat la o relație din trecut, de finalizarea unor proiecte personale sau de finalizarea unor proiecte care aparțin altor persoane pe care le-ai început mai demult, de repararea automobilului personal pe care ți-ai promis că o vei face sau de zugrăvirea locuinței tale pentru care ți-ai cumpărat materialele necesare. Trebuie să finalizezi ceea ce ai început mai demult pentru a te putea elibera de trecut, de obligații, de presiunea pe care lucrurile neterminate și relațiile neînchise o exercită la nivel conștient și la nivel subconștient asupra ta și pentru că așa este corect față de tine însuți și față de ceilalți semeni cu care ești conectat prin fire văzute și nevăzute.

            Lucrurile neterminate te țin ancorat în trecut, iar presiunea lor îți împiedică subconștientul să se elibereze și să închidă toate fisurile prin care se irosește energia creatoare, energia de împlinire pe care o primești în fiecare clipă din Univers. Lucrurile neterminate te împiedică să ființezi în prezent, să trăiești plenar fiecare clipă și să fii fericit. Doar un om eliberat de presiunea lucrurilor neterminate poate fi în totalitate fericit. Când ți-ai terminat toate lucrurile începute, înțelegi și trăiești acea clipă de plenitudine în care nu mai ai nimic de terminat și poți să începi să faci ceea ce îți dorești Acum-Aici. Atunci trăiești împlinirea. Fiecare clipă îți aparține în totalitate. La fel se petrec lucrurile și cu relațiile din trecut care din punct de vedere emoțional nu sunt încheiate. Trecutul îți consumă energia și te ține ancorat în ceva care nu mai există nicăieri altundeva decât în mintea ta. Închide trecutul pentru totdeauna și vei vedea cât de ușor vei putea respira prezentul. După ce închizi trecutul, realizezi că până acum abia ai respirat. Ai respirat ca și cum ai fi avut foarte puțin aer la dispoziție. Nu aveai cum să simți gustul fericirii clipei prezente când trăiai doar fragmente microscopice din această minunată clipă numită Aici-Acum. Nu ai cum să înțelegi asta până nu o experimentezi. Știi ce plăcut este să știi că ți-ai făcut treaba și că te-ai eliberat de trecut pentru totdeauna? Parcă nu mai ai nimic de făcut decât... să fii fericit. Abia de pe acest nivel înainte începe viața ta adevărată. Este o altă viață decât cea pe care ai trăit-o până acum.

            Atunci când te-ai născut nu aveai nimic de făcut și erai fericit. Mai târziu ai început să faci diverse lucruri, să experimentezi relații și să lucrezi la diverse proiecte personale. Toți experimentăm, toți începem să facem lucruri pe care nu le mai terminăm niciodată, dar la un moment dat trebuie să ne oprim din acest vârtej, să ne schimbăm atitudinea și să începem doar acele lucruri pe care suntem în stare să le terminăm și apoi să le și terminăm în cel mai scurt timp posibil pentru a face loc altor idei minunate care așteaptă clipa împlinirii în mintea noastră. Dacă nu vom proceda așa, ne vom risipi în milioane de idei începute și cu cât vor fi mai multe cu atât mai nefericiți vom fi. Absența fericirii este o trăire intensă ce poartă gustul amar al neîmplinirii. Tu meriți la fel ca fiecare ființă din Univers să fii fericit. Termină-ți treaba și bucură-te! Permite fericirii să îți inunde ființa și să ți-o lumineze. Poți să faci asta pentru tine? Poți, sigur că poți. Fericirea nu înflorește în cei care nu manifestă respect de sine iar neterminarea lucrurilor începute și ne-încheierea relațiilor din trecut, exact asta înseamnă. Acordă-ți respectul pe care îl meriți și fii fericit! - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt