Practica e... problema

Perseverența este o mare calitate. Vestea frumoasă este că perseverența nu este un dar ci se învață. Sâmburele perseverenței există în „pachetul de bază” cu care venim în viață, dar încolțirea și rodirea sa nu se produc de la sine, ci este rodul pașilor cu care îi face fiecare dintre noi pe calea conștientizării.

„Dacă doar citești o carte despre YOGA spre exemplu și nu practici exercițiile descrise în carte, nu îți vei îmbunătăți metabolismul, nu vei dobândi un spor de sănătate și de mobilitate, nu te vei bucura de o Viață mai lungă. Îți vei îmbogăți cultura generală și atât. La fel și dacă vei privi de pe țărmul mării cât de elegant alunecă înotătorii prin valuri. Trupul tău nu va arăta niciodată ca al lor dacă nu vei sări

în apă și nu vei începe să înoți cu regularitate. Când privești un sportiv de performanță știi că în spatelor momentelor superbe pe care ni le oferă, este un uriaș efort depus zi de zi în multe ore de antrenamente istovitoare. La fel se petrec lucrurile și atunci când vrei să cunoști și să înțelegi. Nu evoluezi spiritual citind o carte despre Devoțiune spre exemplu ci experimentând Devoțiunea douăzeci și patru de ore pe zi timp de șapte zile pe săptămână (în fiecare săptămână) sau „24/7” cum spun cei ce lucrează în afaceri. Nu dobândești Lumina citind o carte despre Meditație ci așezându-te comod pe covorașul tău și permițând Meditației să te învăluie. Dacă vei face acest lucru în fiecare zi, într-o clipă pe care nu o vei putea niciodată cunoaște până ce nu se va produce, Meditația te va învălui și Mintea, Trupul, Inima și Ființa vor fi una în Lumină și în Iubire.” - Andronicon. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Incredibila forță a vieții

Templul Etern al Ființării