Ce este cu adevărat senzațional?

Senzaționalul ocupă aproape în întregime spațiul media. Mai exact: goana după senzațional pentru că senzaționalul face rating, iar rating-ul face bani. Ce este totuși cu adevărat senzațional pentru că nu este deloc de domeniul senzaționalului faptul că sunt cercetați și arestați niște infractori, faptul că se petrec prin lume fapte abominabile, faptul că se produc accidente în care mor oameni sau că din pricina unor infractori cu mentalități primitive se îmbolnăvesc alți oameni. Nu este nimic senzațional
în astfel de știri. Este doar foarte trist că nu evoluăm, că ne comportăm primitiv. Senzațională cu adevărat este Viața. Viața în toate formele ei de manifestare, în toată splendoarea ei. Viața care irumpe în fiecare clipă. Viața la care noi nu am contribuit cu nimic, dar pe care o distrugem cu inconștiență  și în multe cazuri cu bună-știință.

Viața este senzațională în tot ce înseamnă ea. Este un fenomen pe care nu l-am descifrat încă și probabil că va mai trece mult timp până ce îl vom descifra. Problema este că știrile despre Viață nu fac rating. Cine este interesat de faptul că a înflorit floarea de colț de exemplu? Oamenii au fost educați (dresați) să fie interesați de lucruri mărunte. Este mult mai interesant pentru cei mai mulți dintre noi să stăm în fața televizorului și să ne uităm (nu pot spune privim pentru că „a privi” are o cu totul altă semnificație) la tot felul de lucruri de prost-gust, să auzim (iarăși, nu pot spune „a asculta” pentru că are o semnificație foarte înaltă) tot felul de can-can-uri rostite într-un limbaj vulgar.

Privește Viața! Trăiește senzaționalul Vieții omniprezente! Pământul s-a învelit într-o sferă vie, o sferă cu adevărat senzațională. O numim Sfera Vieții sau Bio-Sfera. Nu vei găsi nimic banal în această sferă vie. Creșterea unui fir de iarbă este un Miracol. Privind detașat un fir de iarbă devii parte din acest Miracol. Viața este un Miracol, tu ești un Miracol. Nu aștepta să-ți confirme cineva asta. Trăiește Miracolul Vieții și vei afla ceva cu totul și cu totul senzațional: Viața Însăși. - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt