Ai verificat robinetul?

Fericirea și nefericirea nu pot conviețui. Poți să alegi să fii fericit sau poți să alegi să fii nefericit. Nu poți fi fericit și nefericit în același timp. Singura soluție de a trăi o experiență sau alta este să alegi. Fericirea sau nefericirea îți aparțin în totalitate. Este alegerea ta cum vrei să fii. Fericirea și nefericirea nu vin din exterior și nu ți le poate provoca nimeni. Ele înfloresc în interiorul tău la comanda ta. Tu ești cauza apariției lor așa cum tu și numai tu ești cauza vieții tale. Poți învinui pe oricine și poți învinui orice pentru nefericirea ta așa cum poți proslăvi orice și pe oricine pentru fericirea ta.
Și într-un caz și în celălalt te afli într-o eroare totală. Nefericirea izvorăște din minte. Acolo se nasc gânduri și judecăți pe care tu nu vrei să le schimbi, la care tu nu vrei să renunți cu toate că tu ai întreaga putere asupra lor. Fericirea nu iese la suprafață din Inima ta până ce tu nu închizi robinetul nefericirii, iar tu te plângi de toate greutățile din lume care te fac nefericit, deși ai putea schimba totul într-un sfert de secundă răsucind robinetul nefericirii spre dreapta. Trebuie să ai acest curaj, este doar un robinet ca oricare alt robinet doar că prin acesta curg gânduri negative care odată lăsate să inunde tot ce se află în jurul tău și să iasă din casa ta trupească, nu ajung la canal și mai departe, în stațiile de epurare ci radiază în firea înconjurătoare și îți atrag tot felul de situații neplăcute conform principiului cunoscut de când lumea: ce se aseamănă se adună. În cazul nostru, se atrage.

Tu nu ești nici mintea care fabrică acele gânduri și nici robinetul. Tu ești cel care deține controlul total asupra acestora. Tu ești utilizatorul. Nu trebuie să chemi niciun instalator care să-ți repare robinetul pentru că nu este stricat. Dacă tu îl lași deschis el va permite gândurilor să curgă. Instalatorul sau psihanalistul nu te poate ajuta cu nimic pentru că nu este nimic de reparat. El poate observa doar că tu ai uitat robinetul deschis sau că l-ai lăsat intenționat așa. Îți va cere un onorariu pentru a-ți spune ceea ce tu știi deja. Cel mai mare curaj de care poți da dovadă este să închizi robinetul gândurilor și judecăților ce îți atrag nefericirea în viață. Nu ți se poate întâmpla nimic rău dacă faci asta, ai închis un robinet prin care curgea ceva ce te făcea nefericit și-atât. Gata? L-ai închis. Acum poți fi doar fericit. Dacă nu l-ai închis înseamnă că nu vrei să fii fericit că te simți bine în nefericirea ta. Înseamnă că îți este teamă să fii fericit. Cine se teme de fapt, de fericire. Mintea, pentru că fericirea înseamnă abandonarea trecutului, a amintirii suferințelor, a tuturor experiențelor dureroase pe care le-ai traversat, proiecțiilor negative spre viitor. Toate acestea se află stocate în mintea ta și fac mereu pui cu pene din umbre iar fără ele, mintea nu mai ocupă locul cel mai important din viața ta. Rămâne doar un calculator formidabil, cel mai performant din câte cunoaștem până acum. Așadar, nu tu te temi ci mintea ta se teme de fericire. Nu vei putea să ai curajul să închizi robinetul nefericirii atâta timp cât tu, proprietarul și utilizatorul minții tale, te vei identifica cu proprietatea ta, cu mintea ta. Este ca și cum te-ai identifica cu propriul automobil, cu terenul pe care l-ai cumpărat la țară, cu farfuria din care mănânci, cu cheia franceză cu care lucrezi în garaj sau cu meseria pe care o practici. Toate acestea sunt ale tale, dar nu sunt tu.

La fel este și cu mintea ta. Dă-i ordin ferm să tacă și va tăcea. Nu cocheta cu tăcerea ei, nu cocheta cu închiderea robinetului nefericirii. Închide-l și gata. În secunda următoare, fericirea va izvorî din Inima ta și vei trăi o sărbătoare așa cum nu ai mai trăit până acum. Întregul univers va fi părtaș la bucuria ta. Va fi o sărbătoare cosmică și va dura întreaga ta viață. Poți să crezi sau poți să nu crezi asta, dar ce te poate împiedica să încerci. Dacă nu-ți va plăcea fericirea prezentă în fiecare clipă în viața ta, te vei putea întoarce oricând în subsolul minții tale și vei putea roti spre stânga robinetul nefericirii pe care o vei putea trăi iarăși din plin. Tu alegi. Doar tu. Nimeni nu o poate face asta în locul tău. - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Trupul este doar un Veșmânt