Dacă aș avea eu o putere...

Auzi destul de frecvent această expresie: dacă aș avea eu o putere... așa încep uneori conversații pe diverse teme de actualitate. Ce nu știu însă cei mai mulți dintre noi, este că au acea putere pe care și-o doresc în interiorul lor. Vorbesc despre putere, dar dacă îi rogi politicos să definească acea putere pe care doresc să o dețină și îi mai rogi, la fel de politicos, să spună cum ar folosi acea putere dacă ar deține-o, nu vei obține niciun răspuns coerent. Interiorul nostru ne pune în propriile cuvinte adevărul despre puterea pe care o deținem, dar mintea nu este deloc atentă la înțelesul profund al cuvintelor pe care adeseori le rostim. Când vorbim unii cu alții și căutăm soluții diverselor situații pe care le traversăm în viață, în cuvintele pe care le rostim se află întotdeauna și soluția pe care o căutăm.
Este suficient să fim atenți la ce rostim. Nu este suficient să fie conectat creierul la ceea ce spui atunci când vorbești cu cineva, trebuie să te asiguri că este conectată și Inima ta la discuția respectivă. Creierul are capacitatea de a traduce în cuvinte soluțiile pe care ființa sălășluitoare din Inima ta ți le transmite prin emoții. Este o calitatea minunată pentru că astfel putem cunoaște pe înțelesul nostru actual, semnificația fluxului de informații ce vin din Inimă. Mai departe pe calea evoluției noastre, vom dobândi calitatea de a înțelege în mod nemijlocit ce ne spune Inima noastră, dar pentru moment avem nevoie de acest „translator”. Atenția este catalizatorul care menține conectarea dintre Inimă și creier la nivel conștient. Creierul și Inima sunt conectate în mod permanent, dar noi nu suntem conștienți de asta și aproape întotdeauna ignorăm șoaptele Inimii. Așa cum se spune, exercițiul este mama învățăturii, în cazul nostru este mama conștientizării.

Practicând Atenția, vom cunoaște tot mai mult din ceea ce suntem, din ceea ce se află în profunzimile ființei noastre și la un moment dat vom descoperi o putere pe care nu am cunoscut-o niciodată înainte. Prin noi se poate manifesta întreaga putere a Universului. Prin fiecare dintre noi pentru că fiecare dintre noi este conectat în mod permanent la Sursa care a generat Universul. Până ce nu ne întoarcem privirea către propria ființă și nu pășim pe calea autocunoașterii, nu vom  cunoaște și nu vom putea folosi această putere infinită, acest Dar pe care l-am primit în clipa nașterii noastre și nu vom fi conștienți de existența Sursei. Puterea Universului este alchimică. Putem să ne transformăm în totalitate, să schimbăm structural cursul vieții noastre actuale și să aducem în manifestare absolut tot ce ne dorim. Putem să extindem la infinit orizontul vieții noastre, să cunoaștem, să experimentăm să ne înțelepțim. Acum, în clipa prezentă, nu folosim nici măcar un crâmpei din această putere care există latent în noi. Nu o cunoaștem, nu suntem conștienți de existența ei și din această cauză nu îi permitem să se manifeste. Nici în beneficiul nostru și nici în beneficiu a tot ce există și se manifestă acum în orizontul vieții noastre. Această putere se manifestă doar atunci când o inițiem în mod conștient, când pășim pe următoarea treaptă a evoluției noastre, când devenim Oameni Solari, altfel, ar fi un dezastru. Ce s-ar întâmpla dacă un individ cu mentalitate primitivă ar fi conștient de puterea pe care o are și ar putea să o activeze, să inițieze procese care să producă efecte în societate? Ar putea distruge întreg Pământul, nu doar civilizația umană. Universul este inteligent pentru că Sursa din care s-a născut este Inteligența Infinită. Universul nu ne permite accesul la propria putere existentă în noi decât atunci când evoluăm într-atât de mult încât să fim pe deplin conștienți.
Andronicon



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt