Sufletul nemuritor

Citesc cuvintele lui Jinarajadasa în orele târzii ale nopții, în acel timp în care orașul, cufundat în liniște deplină, a rămas undeva în abisul acelei densități pe care o numim adesea materie:

„Sufletului nostru nemuritor îi aparține ca moștenire un vast univers nevăzut ce scapă puterii noastre de înțelegere și unde viața noastră va fi un șir nesfârșit de fapte divine printre capodopere divine.
Un contact chiar de o clipă cu această imensă lume invizibilă ne va corecta viziunea pe care, ca

muritori, o avem asupra lucrurilor și va imprima vieții și evoluției noastre o semnificație a cărei atracție nu va păli nicicând. Toate îndoielile se vor risipi, așa cum se ridică ceața la ivirea soarelui, de îndată ce omul va putea să vadă el însuși și să cunoască nemijlocit fără a se rezuma numai la a crede.
Pentru mulți dintre noi această viziune este încă foarte greu de atins; există totuși o altă viziune, aceea a inteligenței purificate și a intuiției glorioase, care reprezintă cu adevărat lumina ce ne călăuzește pașii pe întunecatele cărări ale lumii noastre muritoare.” Jinarajadasa - Evoluția Ocultă a Umanității. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt