E vremea Florilor de Onto

Înțelepții din toate timpurile ne-au îndemnat și ne îndeamnă ori de câte ori avem bucuria să fim în preajma lor, să fim autentici în orice împrejurare a Vieții. Oricât de greu ne-ar fi, oricât de grea ne-ar putea părea călătoria noastră pe Pământ în această viață, oricâte dificultăți am întâmpina, Înțelepții, cei ce ființează pe nivelul următor de înțelegere al Vieții, ne îndeamnă să fim autentici.
Să fim noi în orice împrejurare. Ce s-ar întâmpla dacă nufărul, pe măsură ce crește și se apropie de suprafață, și-ar pierde încrederea că va reuși să treacă de oglinda apei, și-ar pierde încrederea că se va deschide vreodată în lumina Soarelui? S-ar prăbuși în mâlul din care s-a născut, iar lumea ar fi mai săracă fără această minunată floare. Nufărul însă își cunoaște măreția, iar încrederea în sine și în lumina Soarelui este de neclintit. Nu i-a fost ușor să se desprindă din mâlul de pe fundul lacului și a făcut-o atunci când nici măcar nu se zărea lumina. Atunci încrederea lui a fost atât de puternică încât s-a înălțat drept, puternic, dar și mlădios pentru a rezista tuturor mișcărilor apei și tuturor atingerile ființelor ce trăiesc în apă.

Fii asemenea nufărului! Fii tu în orice împrejurare a vieții și mai presus de orice cunoaște-ți și trăiește-ți măreția. Pășește cu măreție și oricât de potrivnică ți-ar putea părea acum că este viața ta, amintește-ți clipă de clipă că și tu ești o floare care abia așteaptă să se deschidă în Lumina Conștiinței. În adâncul ființei tale s-a aflat încă din prima clipă a existenței tale o sămânță divină care acum a germinat. O mică plantă a început să crească. O hrănești cu lumină ori de câte ori alegi să pășești pe Calea Cunoașterii. Într-o bună zi, mica plantă va fi un copac uriaș a cărui coroană se va vedea de la mii de kilometri. Pe fiecare rămurică vor înflori mii de flori de Onto al căror nectar, oamenii vor veni să-l soarbă pentru a se tămădui de toate suferințele sufletelor lor. Acel nectar este Înțelepciunea pe care o vei dărui la rândul tău așa cum și tu ai primit-o de la Înțelepții cei Înălțați. Acel nectar este prima hrană a semințelor de Onto, ce se află în fiecare ființă de pe Pământ.

Acum e vremea Florilor de Onto. În fiecare zi tot mai mulți oameni sorb din nectarul florilor pe care Înțelepții le dăruiesc cu Iubire tuturor celor care pășesc pe Cale Cunoașterii. Ei ne îndeamnă să ne oprim o clipă din goana nebună către nicăieri și să ascultăm șoapta Înțeleptului din Inima noastră. Un Înțelept adevărat nu-ți va spune niciodată să faci cutare sau cutare lucru. Nu-ți va spune ce să mănânci și ce să nu mănânci, cu ce să te îmbraci și cu ce să nu te îmbraci, ce să faci și ce să nu faci, unde să te duci și unde să nu te duci, ce rugăciuni sau mantre să spui sau să nu spui pentru că el, nu vrea ca tu să fii o copie a lui, o clonă. Un Înțelept autentic te va îndemna întotdeauna să te autocunoști, să te autodescoperi și să-ți afli Calea ta pentru că el știe că există tot atâtea poteci care duc spre Vârful Muntelui, câți oameni sunt pe Pământ. El știe că sămânța din Inima ta va rodi doar dacă tu o vei hrăni cu Iubire și nu va înflori dacă va fi hrănită de oricine altcineva cu orice fel de învățături și mai știe că Florile de Onto înfloresc atunci când tu ești autentic în orice împrejurare a vieții tale. - Andronicon.   




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt