Plămânii Pământului

În școala generală ni s-a spus că pădurile sunt plămânii Pământului și ni s-a explicat de ce sunt considerate astfel. Ce nu ni s-a spus însă este că pădurile ne oferă toată hrana de care avem nevoie și toate materialele de construcții necesare pentru a ne ridica o casă. Nu ni s-a spus că putem obține oricâtă hrana ar avea nevoie întreaga omenire și asta fără a fi nevoie ca oamenii să se spetească muncind. Este suficient să plantăm păduri și să culegem roadele. Cercetând subiectu am aflat că, spre exemplu, pe la anii 1.800 peste 80% din teritoriul României era acoperit de păduri seculare. Probabil că și în celelalte țări a fost la fel. Oamenii se bucurau de o hrană bogată în nutrienți, vitamine și minerale și respirau un aer perfect curat. Ce mâncau? Cum munceau acei oameni care au trăit atunci pentru a-și obține hrana oferită de păduri?

„Pădurea este bogăția Pământului. Să ne amintim că până nu foarte demult, oamenii se hrăneau doar cu ce le dăruia pădurea. Pâinea și toate produsele de patiserie erau făcute din făină de castane

comestibile. Gogoșile se făceau din făină de castane nu din făină de grâu. Poate părea ciudat dar acesta este adevărul. Încă mai pot fi gustate aceste produse în sudul Italiei. Untul era făcut în principal din arahide și la unele excavații și săpături arheologice au fost găsite în Europa cutii în care se păstra unt de arahide. În pădure nu este nevoie să ari și să semeni pentru că pădurea îți oferă în fiecare zi o hrană sănătoasă, variată, bogată în nutrienți, vitamine, aminoacizi, enzime, tot ce avem nevoie pentru a fi sănătoși, longevivi, puternici. Nu este necesar să muncim sub arșița verii pe câmp, nu trebuie să consumăm combustibili fosili pentru a ara, grăpa, secera. Nu avem de ce să otrăvim Pământul și pe noi înșine cu toate chimicalele posibile pentru a obține niște recolte firave dintr-un sol sărăcit. Este suficient să replantăm pădurea și să ne bucurăm de darurile ei. Un copac odată plantat ne va hrăni toată viața și va hrăni și generațiile următoare. Este suficient să culegem roadele, nu trebuie să muncim ca robii.” - Sursa: internet. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Incredibila forță a vieții

Templul Etern al Ființării

Practica e... problema