Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

            Viața ta este în totalitate efectul Atitudinii tale. Tu și numai tu ești Cauza Vieții tale. Nimeni altcineva. Vei conștientiza asta atunci când te vei elibera definitiv de toate dogmele care îți țin mintea ancorată în valorile false pe care le-ai tot auzit până la saturație încă de când ai fost prunc. Te poți elibera de toate acestea printr-o simplă alegere: alegerea de a fi fericit. Alege să te bucuri de fiecare clipă a Vieții tale. Alege să fii Bucuria, Fericirea, Prosperitatea și Lumina Vieții tale. Fă din Viața ta o Capodoperă. Este în puterea ta să faci asta dacă simți că a sosit clipa ta de Împlinire.
Până acum ai trăit o competiție nedreaptă cu toate celelalte Ființe de pe Pământ pentru că ți s-a spus că tu, omul, te afli în vârful unui ipotetic lanț trofic, că Menirea ta este să cucerești și să supui Natura; pentru că ți s-a spus că doar luptând cu toată lumea poți să ajungi cineva în societate și că doar așa vei fi respectat și temut; pentru că ți s-a spus că atitudinea de impunere și spiritul dominant sunt valorile pe care trebuie să le urmezi, că dezbinarea și persuasiunea sunt metode corecte de a obține tot ceea ce îți dorești; pentru că ți s-a spus că singurul lucru care contează este să faci profit din absolut orice: din afaceri, din relații, din căsnicie. Ai fost un impunător și un dominator la umilul tău loc de muncă față de colegi și un sclav supus față de superiorii tăi pentru că ți s-a spus că aceasta este atitudinea care te va ajuta într-o zi să ajungi la etajele superioare ale unei piramide inexistente în... Sfera Vieții. La fel te-ai comportat în familie și în grupul tău de prieteni și de cunoscuți. Ai căutat mereu să ai o poziție dominantă, dar te-ai subordonat imediat celui care s-a dovedit a fi mai încrâncenat ca tine în aplicarea falselor dogme și valori. Ai trăit până acum cu dinții strânși și nu cunoști încă un alt mod de a fi. Ai performat în ceea ce a fost învățat să performezi și să fii. Ceva te nemulțumește însă. Ceva nu ai reușit niciodată, deși ai obținut toate diplomele, masteratele și doctorate pe care ți le-ai dorit pentru a-ți sluji la fabricarea unei cariere de succes. Nu ai reușit să fii fericit. Nu ai reușit nici să înțelegi ce este Fericirea și ai aflat că nici nu o vei cunoaște și nu o vei înțelege până ce nu o vei trăi. Diplomele și toate celelalte hârtii nu te pot ajuta să fii fericit pentru că nu sunt decât niște hârtii tipărite. Nici toți banii pe care i-ai adunat cu eforturi numai de tine știute nu te pot ajuta să fii fericit pentru că și aceștia sunt tot niște hârtii tipărite sau doar niște pixeli într-un calculator dintr-o bancă. Proprietățile nu îți aduc nici ele Fericirea ci o mulțime de griji pentru că trebuie să muncești mereu mai mult pentru a le putea întreține. Nu poți renunța la ele pentru că tu crezi că acestea reprezintă măsura statutului tău social.

            Te simți captiv într-o capcană complicată care se strânge tot mai mult în jurul tău? Este cel mai bun moment pentru a arunca la gunoi toate sistemele false de valori conform cărora ai trăit până acum. Începi să te gândești că fericirea nu are legătură cu nimic din tot ce se află în exteriorul tău. Până acum ai experimentat viața trăind cu dinții strânși. E timpul să experimentezi și celălalt mod de a trăi: cu brațele deschise. Dacă simți în Interiorul tău, un freamăt care te îmboldește să cauți Sursa Fericirii și simți că dinții încep să ți se descleșteze, înseamnă că te afli pe Calea cea Bună. Dacă viața trăită cu dinții strânși nu ți-a adus nici măcar un dram de Fericire, înseamnă că doar deschizând brațele și permițând Vieții tale să înflorească și să se manifeste în Deplină Armonie cu Firea Înconjurătoare, te poate aduce aproape de Izvorul din Inima ta din care Fericirea radiază asemenea Soarelui în zori. Ca să cunoști Fericirea trebuie să fii total în tot ceea ce faci. Fericirea nu poate fi abordată azi așa și mâine altfel. Fericirea nu este așa și așa, este totală și o poți trăi doar atunci când tu ești total, când Atitudinea ta este doar Iubire. Fii una cu apa pe care o bei, fii una cu fiecare pas pe care îl faci, fii una cu fiecare cuvânt pe care îl rostești. Fii Iubire în fiecare clipă a existenței tale și în absolut orice fel de împrejurare. Fii Atent și Alert pentru că doar astfel poți inspira Viață și expira Fericire, doar astfel poți fi un Izvor de Fericire pentru toate celelalte Ființe din Sfera Vieții Planetare. Te-ai născut pentru a fi fericit. Bucură-te că ai descoperit acest Dar în Inima ta. De îndată ce îl vei fi aflat, Darul de a fi fericit nu te va mai părăsi niciodată. Se va ține de tine ca Lumina atunci când mergi în direcția Soarelui. Deschide larg brațele și fii vulnerabil la Fericirea Vieții care mustește pretutindeni în jurul tău. În întreaga Sferă a Vieții doar oamenii sunt nefericiți. Deschide larg ochii trupului și Inima și privește în jur. Întregul ființează în Armonie, în Pace, în Iubire. Fii parte din această Bucurie a Vieții de a se manifesta pretutindeni! - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt