Te-ai uitat ce-ai în traistă?

            Taina cea mai înaltă și mai folositoare pe care părinții o pot împărtăși pruncilor și pruncuțelor lor este cea prin care fiecare dintre ei află că au primit odată cu trupul lor și cu mintea lor, un Dar fără de seamăn: potențialitatea de a aduce în Manifestare absolut tot ce își doresc, potențialitatea de a-și împlini toate visurile și de a face din Viața lor o Capodoperă. Dacă fiecare mamă și fiecare tată ar alege să-și îndrume copiii să-și descopere potențialul acesta infinit și i-ar îndruma să cerceteze, să experimenteze și să se bucure de Darul primit, lumea noastră ar fi atât de diferită de cea în care trăim astăzi încât nici nu am mai recunoaște-o. Dacă fiecare om ar conștientiza Măreția existentă în Interiorul său, ar înfăptui doar lucruri mărețe și ar fi impecabil în fiecare clipă a Vieții sale.
Măreția și Impecabilitatea sunt cele două Regine Surori ce ființează în fiecare dintre noi. Dacă vom dori cu adevărat să le cunoaștem pe aceste Regine Gemene și să trăim Bucuria Împlinirii visurilor noastre, există o Cale de urmat pe care chiar Ele ne vor veghea pașii din clipa în care noi vom alege să ne cunoaștem potențialul de împlinire cu care am venit în această Viață. Cheia care deschide Porțile Împărătești ale Cunoașterii și ale Înțelepciunii este Setea de Cunoaștere și se află în permanență la noi. O purtăm la gât așa cum purtam pe vremuri cheia casei în care am crescut. Alegerea de a deschide sau nu Porțile Împărătești este în totalitate a noastră. Dacă ne este sete, căutăm un Izvor și bem apă. Dacă nu căutăm  Izvorul, degeaba ne vom plânge că ne este tot mai sete pentru că asta nu ne va ajuta la nimic și tot nu vom ajunge să bem apă. Stră-Moșii noștri ne-au dăruit această Înțelepciune într-un mod cât se poate frumos și de pilduitor. Ei spuneau așa: Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n traistă. Toți am primit un potențial uriaș de împlinire a tot ceea ce ne dorim, dar foarte puțini dintre noi sunt cei care aleg să își descoperă și să își valorifice o parte măcar din acest potențial. Foarte puțini dintre noi știu că au primit o traistă și dintre aceștia, foarte puțini se și uită ce au primit în traista lor. Cei care cercetează Darul primit și încep să-l valorifice și să-și construiască o Viață de Poveste sunt atât de puțini încât abia dacă îi poți afla. Sunt cei care au fost atenți la ceea ce părinții lor le-au împărtășit și chiar dacă o vreme au uitat cuvintele rostite de mama și de tatăl lor sau le-au ignorat pentru că nu au crezut în Adevărul lor, mai târziu și le-au amintit și au făcut primul pas pe Calea Cunoașterii de Sine. Când au mai crescut, părinții lor le-au mai împărtășit odată Taina în cuvinte potrivite vârstei lor de atunci.

            Este în firea lucrurilor să înfăptuiești lucruri mărețe. Este în firea lucrurilor să fii impecabil în fiecare clipă a existenței tale și în orice împrejurare. Măreția și Impecabilitatea sunt Reginele Împlinirii. Regatul lor este Infinitul. Reginele Gemene dăruiesc toate bogățiile Regatului lor fiecărei Ființe care poate primi Darurile lor. Vei fi surprins când vei cunoaște acest Regat. Vei fi surprins cât de multe Ființe trăiesc acolo, dar cât de puține dintre acestea sunt oameni. Te vei întâlni în acest Regat Grădină cu toate gâzele Pământului, cu câinele tău credincios, cu ființele care trăiesc în oceanele și în mările lumii, cu lupii și cu bursucii, cu tigri ce-ți păreau a fi fioroși, cu familiile de lei, cu jucăușele și gălăgioasele maimuțe, cu iepurii și cu păsările călătoare. Întregul Trib al Plantelor Tămăduitoare, toți copacii și toate celelalte plante formează această Grădină ce le este casă și sursă de hrană tuturor Ființelor ce sălășluiesc în ea. Toate Ființele care formează Învelișul Viu al Pământului, Sfera Vieții sau Bio-Sfera cum mai numim noi suma tuturor felurilor de manifestare ale Vieții pe Pământ ce ființează în Grădina Reginelor, se bucură și mulțumesc pentru Viața lor. Sunt impecabile în urmarea modului lor de a fi și sunt mărețe în manifestare în fiecare clipă. Este copleșitoare imaginea acestei Grădini Regat. Înțelegerea sensului existenței ei îl vei afla cercetând Taina Iubirii, Izvorul din care totul s-a făcut. Abia atunci vei înțelege pe deplin Taina pe care mama ta și tatăl tău ți-au încredințat-o pentru ca tu să fii fericit și să o împărtășești copiiilor tăi cu aceiași Iubire cu care ai primit-o. Taina primită în Dar de la părinții tăi iți va deschide mereu noi ferestre către Infinit. Taina te-a îndrumat să descoperi Grădina Regat a Reginelor Gemene și te-a ajutat să vezi stricăciunile pe care inconștiența și primitivismul oamenilor le-au pricinuit Sferei Vieții Planetare, tuturor Ființelor Pământului. Tu știi Acum că poți repara toate aceste stricăciuni schimbându-ți Atitudinea. Știi că îți poți îndruma semenii să-și cerceteze Interiorul, știi că le poți trezi Setea de Cunoaștere, că le poți aminti de potențialul uriaș pe care îl au în traista lor, că le poți împărtăși Taina cea mare a Iubirii. Tu știi în egală măsură că poți doar să le amintești ce minunății se află în Interiorul lor. În rest, este treaba fiecăruia ce va face cu ceea ce se află în traista sa. Fiecare om va evolua în ritmul său. Dacă vei alege să faci asta, fii Impecabil în împlinirea alegerii tale și înfăptuiește lucruri mărețe. Tu ești un Nestemat al acestei lumi pământene și treaba ta este să strălucești clipă de clipă. Ți se pare prea grea Menirea de Nestemat? Hai, că nu-i atât de greu pe cât pare! - Andronicon.


 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt