Plantând păduri...

Zilele trecute cineva scria pe internet despre un lac de agrement. I-am trimis câteva detalii despre ce a fost acel la în urmă cu mai mulți ani și cum se numea. Am realizat atunci căt de repede dispar informațiile din mentalul activ al omenirii. Ele rămân în mentalul colectiv latent și de acolo lee putem extrage prin tehnici meditative. Dacă „uităm” în decurs de 20-30 de ani, cantități uriașe de informații, atunci cât „uităm” într-un secol sau doă-trei secole. Iată un exemplu:

„Livezile de astăzi sunt palide oglindiri ale adevăraților pomi fructiferi din pădurile evului mediu. Cine mai știe azi că un păr, în pădure, poate atinge înălțimea de zece metri. Că un nuc poate da aproape 500 kg de nuci atunci când crește în pădure printre alți arbori. Că există o specie de pin ale cărui conuri ajung și la 18 kg și că semințele lui sunt foarte hrănitoare. Se numește Bunya. Plantând

păduri, solul se regenerează iar pădurea reglează umiditatea solului, ne asigură hrană și un climat plăcut, ne oferă o cantitate rezonabilă de lemn, ne oferă adăpost. O Casă Naturală Pasivă construită în pădure este ferită de viscolele puternice, este răcoroasă vara și călduroasă iarna. Este suficient să adunăm vreascurile pe care ni le oferă pădurea pentru a crea un microclimat plăcut în interior. Nu este necesar să tăiem vreun copac.  Și putem apoi să ne relaxăm la gura sobei și să ronțăim nuci și alune la vreme de iarnă. Munca noastră constă doar în a planta pădure, doar de a o ajuta să se propage, să-și redobândească locul pe care l-a avut până nu de mult pe Planetă. Și asta în beneficiul nostru și a celorlalte Ființe cărora din neștiință, din indiferență și desconsiderare, le-am distrus habitatul.” - Sursa: internet. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt