De partea ta


În clipa în care conștientizezi că viața ta depinde numai și numai de tine, orice stres dispare în totalitate și simți cum bucuria îți inundă ființa. Ce Dar poate fi mai frumos decât să conștientizezi că viața ta depinde în totalitate de tine...? Tristețea, depresia, grijile, nu mai au loc în viața ta și pleacă, se duc pe pustii, cum spuneau strămoșii noștri. Aproape toți știm la nivel mental că atitudinea și alegerile pe care le facem ne determină viața. Știm cum acționează legea cauzalității, dar asta nu înseamnă că și suntem pe deplin conștienți că această lege universală își produce efectele în toate împrejurările vieții.

Suntem foarte convinși de acțiunea imediată a legii cauzalității, atunci când, spre exemplu, ciorba fierbinte ne arde buzele, dar uităm complet de ea atunci când adoptăm atitudini dizarmonice, când ne abandonăm gândurilor distructive de învinovățire și de auto-învinovățire, când urâm, când ne urâm pe noi înșine, când suntem invidioși, când bârfim, când ne otrăvim trupul și mintea cu cuvinte vulgare. Cuvintele pot ucide! Nu direct, nu imediat ci în timp. Cuvintele sunt alcătuiri emoțional-informațional-energetice care, conform legii cauzalității, produc asupra noastră efectele cu care noi le-am încărcat atunci când le-am gândit și le-am aruncat în mod inconștient în orizontul vieții noastre. Cuvintele vulgare, blestemele, bârfa, defăimarea, injuriile, sunt bumeranguri. Ele produc efecte devastatoare asupra emitentului. Cuvintele de recunoștință, de mulțumire, de încurajare, de apreciere, de iubire, sunt mantre care produc efecte terapeutice atât în structurile emitentului cât și în cele ale celui căruia îi sunt adresate.

Universul ți-a dăruit viața, ți-a dăruit puterea de a atrage în viața ta tot ceea ce tu dorești și ți-a dăruit și căile prin care poți avea acces la puterea infinită existentă în ființa ta. Ți-a dăruit potențialitatea de a conștientiza legile sale și știința de a le folosi în favoarea ta. Universul ți-a dăruit și libertatea de a alege în fiecare clipă și în orice împrejurare ce cale vei urma și îți respectă întocmai alegerile, oricare ar fi acestea. În acest fel, universul ți-a dăruit posibilitatea de a deveni responsabil de alegerile făcute. Ți-a dăruit capacitatea de a te bucura și de a fi fericit. Prin calea autocunoașterii, ți-a dăruit mijlocul prin care te poți descoperi pe tine însuți și prin care îți poți valorifica toate potențialitățile pe care le-ai primit în Dar în clipa nașterii. Universul a fost, este și va fi întotdeauna de partea ta. Depinde doar de tine dacă primești așa cum se cuvine darurile sale, dacă dorești să le afli, să le cercetezi și să le cunoști, să le valorifici și să te bucuri de toate efectele pe care acestea le produc în viața ta și să fii fericit. Dacă nu te interesează aceste Daruri, le poți ignora. Universul nu te va pedepsi pentru asta. Poți trăi la fel ca până acum întreaga ta viață. Unii sunt foarte fericiți în nefericirea lor. Unii oameni nu vor să se vindece de suferințele lor fizice pentru că dacă vor fi iarăși sănătoși și puternici nu se vor mai putea plânge tuturor și nu se vor mai putea hrăni cu mila celor din jur. Alții vor să fie compătimiți pentru suferințele prin care au trecut și dacă vor alege să pășească pe calea dobândirii fericirii vor pierde compătimirea celor din jur. Este comod să fii „bolnav” și nefericit și să nu faci nimic pentru a-ți schimba viața  pentru că toată lumea sare să te ajute și să te compătimească, dar trucul ăsta nu funcționează la nesfârșit. Mai bine eliberează-te acum de această atitudine nefirească și pășește pe calea dobândirii bucuriei și a fericirii. Nu contează cum a fost viața ta până acum. Doar clipa prezentă și alegerea ta din această clipă contează. Este în puterea ta să faci asta și... ai și cea mai puternică Inteligență de partea ta. Universul este aliatul tău, prietenul tău, îndrumătorul tău. Inima ta și Inima Universului lucrează împreună-creator în fiecare clipă. Privește-l în Inimă și fii un Dar pentru tine și pentru El. - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt