Mereu petrolul și iarăși petrolul...

În sfârșit am început să realizăm că putem trăi și fără a scormoni pământul în căutarea petrolului. Automobilele electrice sunt o realitate și le poți vedea circulând pe străzi. Pungile de plastic pot fi ușor înlocuite cu sacoșe din țesături. Imaginați-ă că acum 60 de ani lumea trăia fără plastice și nici nu le simțea lipsa pentru că nu existau. Cutiile televizoarelor și aparatelor de radio erau în totalitate din lemn. Ambalajele erau exclusiv din carton. Când cumpărai ceva din magazin produsul era pus într-o pungă din hârtie. Apa minerală (extrasă doar din izvor), sucurile și berea se vindeau în recipiente din sticlă.

„Odată cu dezvoltarea exponențială a industriilor, a fost nevoie de tot mai multă energie și pădurile au devenit o sursă de materie primă pentru fabricarea mangalului. Abia după ce pădurile au dat un semn

accentuat de epuizare, s-a trecut masiv la exploatarea combustibililor fosili, cărbuni și petrol. Acum, rezervele acestor combustibili fosili s-au înscris deja pe o curbă descendentă. Ceea ce numim revoluție industrială este de fapt o formă iresponsabilă de masacrare a pădurilor Planetei și de secătuire a subsolului. Noi nici măcar nu știm care este scopul acelor pungi uriașe de petrol în dinamica scoarței terestre. Pot fi un amortizor de șocuri seismice, pot fi un lubrifiant al fisurilor scoarței sau un radiator care echilibrează termic zonele foarte calde. Nu știm cum a apărut petrolul, dar știm astăzi că este regenerabil. Noi doar îl scoatem din pământ și într-o formă sau alta, îl ardem fără rost otrăvind atmosfera. Mai mult, petrolul a generat industria maselor plastice. Știm toți astăzi de cele două uriașe gropi de gunoi din Oceanul Pacific. S-au format din toate recipientele de tip PET și din celelalte tipuri de mase plastice cărate de fluvii și de curenții marini. Nu avem nevoie de niciun fel de material plastic. Dacă petrolul s-a format în adâncimile scoarței înseamnă că acolo îi este locul și acolo trebuie să rămână.” - Sursa: internet. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt