Fiecare zi este o sărbătoare

Fiecare zi este un triumf al vieții. Fiecare zi este un Dar. Bucură-te în fiecare zi și pentru fiecare zi. Aceasta este o mare taină a vieții. Poate că astăzi ai multe lucruri de rezolva, multe facturi de achitat, poate că ai întâlniri programate care nu-ți fac nicio plăcere sau poate că trebuie să pleci într-o călătorie pe care nu ți-o dorești. Indiferent de toate acestea respiră adânc viața care simți că pulsează în tine și bucură-te. Toate lucrurile neplăcute vor trece. Bucură-te pentru toate darurile minunate ale vieții tale, nu-ți umbri bucuria de a fi pentru ceea ce nu ai! Bucură-te și ai încredere în viață, în acestă
cu adevărat senzațională manifestare a Universului. Viața este inteligentă și îți oferă întotdeauna ce este mai potrivit pentru tine în fiecare clipă a călătoriei tale pe Pământ. Sunt foarte multe cazurile în care oameni nefericiți că au pierdut avionul și-au cerut ulterior iertare pentru gândurile și cuvintele nepotrivite care le-au bântuit mintea și le-au otrăvit buzele, când au aflat că s-a produs un accident și că nu există supraviețuitori. Au blestemat traficul, l-au bombănit pe șoferul autobuzului care nu a reușit să ajungă în timp util la aeroport, iar apoi și-au cerut iertare și au mulțumit. Fii încrezător în Viață pentru că Viața este infinită în Inteligența sa și este întotdeauna de partea ta.

Presupun că știi povestea acelui împărat care a cerut înțelepților săi să-i dea un sfat care să fie aplicabil în oricare împrejurare a vieții sale. După ce s-au sfătuit un timp îndelungat și după ce împăratul își pierduse și ultima fărâmă de răbdare, înțelepții au ales să meargă la coliba unui înțelept ce fusese alungat de la curtea împăratului și să-i ceară acestuia cuvântul de înțelepciune solicitat de împărat. Înțeleptul cel parcă fără de vârstă a scris ceva pe un petec de hârtie și le-a spus să ducă acest cuvânt împăratului iar acesta să se lege că nu va deschide biletul decât într-o situație excepțională. Împăratul s-a învoit și a păstrat biletul împăturit așa cum îl primise de la înțeleptul cel plecat din lume. După mulți ani în care împăratul uitase de mult de biletul înțeleptului, imperiul său a fost invadat de hoarde sălbatice iar armata împăratului a fost înfrântă. Împăratul însuși fugea din calea celor care se aflau pe urmele sale. La un moment dat a ajuns pe culmile unui munte de unde nu mai avea unde se duce și era evident că nu mai avea scăpare. Atunci și-a amintit de biletul înțeleptului și cu mâinile tremurânde de spaimă l-a desfăcut și l-a citi. A privit în jur și în ultimul moment a observa o crăpătură într-o stâncă. A dat drumul calului și s-a strecurat în mica grotă. Următorii au trecut în goana cailor. Împăratul a răsuflat ușurat și i-a mulțumit în Inimă înțeleptului pe care îl alungase pe nedrept de la curtea sa. A recitit plin de bucurie biletul. Erau doar patru cuvinte: „și asta va trece”. - Andronicon.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt