Înapoi pe Marte

Viața este inteligența Universului. Se manifestă pretutindeni chiar dacă noi considerăm, că este doar o pojghiță subțire care învelește Pământul. De curând s-au descoperit microorganisme care trăiesc la câțiva kilometri adâncime în scoarța terestră. Alte microorganisme sau urme ale acestora s-au descoperit pe bucățile de meteorit căzute pe Pământ. Pe Marte s-a descoperit apă și știm că acolo unde este apă este și viață într-o formă sau alta. Nu știm încă dacă există ființe inteligente pe Marte care s-au retras în adâncuri atunci când datorită unor evenimente de demult, planeta și-a pierdut
condițiile propice vieții la suprafața ei. Spunem ființe inteligente raportându-ne la inteligența noastră, a oamenilor. Eu nu cred că oamenii sunt cele mai inteligente ființe de pe Pământ. Dar asta este o cu totul altă discuție. Poate că pe Marte au existat demult condiții asemănătoare cu cele pe care le avem acum pe Pământ și poate că marțienii de atunci și-au distrus planeta așa cum am început și noi să facem de la o vreme încoace. Poate că unii s-au retras în adâncuri iar alții au migrat pe Pământ. Poate că noi suntem Ei. Nu știm încă. Vrem acum să ne reîntoarcem pe Marte și să înțelegem ce am greșit atunci. Eu cred că dacă această teorie exprimă adevărul, este cât se poate de evident ce am greșit.

Putem să evităm greșelile pe care le-au făcut marțienii sau pe care le-am făcut tot noi când eram marțieni. Răspunsurile se află în interiorul fiecăruia dintre noi. Trebuie doar să manifestăm disponibilitatea de a înțelege ceea ce suntem, de a pricepe că Viața este manifestarea Inteligenței Universului și de fi recunoscători pentru viață, de a mulțumi pentru Darul primit. Putem evita cu mare ușurință atât distrugerea mediului planetar cât și autodistrugerea propriei noastre civilizații. Am ajuns într-un punct minunat al evoluției noastre, am creat lucruri minunate, știm să ne bucurăm și să fim fericiți. Mai trebuie doar să scoatem din înlăuntrul nostru vanitatea, ura, invidia, răutatea, avariția ca pe niște gunoaie ce sunt și să le ardem în lumina Soarelui de dimineață. Ignoranța este cauza tuturor gunoaielor care ne murdăresc mintea, dar vestea bună este că ignoranța se vindecă prin Cunoaștere, iar Cunoașterea ne eliberează din capcana falselor valori care ne umbresc civilizația. Dacă vom dispărea vreodată cu toții de pe Pământ asta se va întâmpla în mod exclusiv din cauza ignoranței. Cred că totuși nu se va ajunge acolo, cel puțin pentru cei care vor înțelege ce se petrece și își vor lua măsurile necesare de supraviețuire. În final, Viața va triumfa, asta este sigur. - Andronicon.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt