Viitorul din trecut

Cineva mă sfătuia la un moment dat să păstrez amintirile frumoase din trecut și să le dau uitării pe cele neplăcute. Adică să mă autohipnotizez, să mă prefac că unele lucruri nu s-au petrecut. Să mă mint cu bună-știință. Ca să obțin ce...? O iluzie pe care o pot povesti: vai, ce frumos a fost atunci și atunci și atunci... Trecutul a fost așa cum a fost. Dacă nu pompezi în el energie și trăiri de tot felul, dacă nu-ți dezechilibrezi bilanțul emoțional-informațional-energetic, trecutul rămâne doar o amprentă în memoria ta socială. Amprenta nu este pozitivă sau negativă, nu are masă și nu posedă energie.
Ea există și atât. Nimeni nu poate schimba trecutul la fel cum nimeni nu poate prevedea viitorul. Unii cred că te pot vindeca de prezentul inconvenabil tratându-te de trecut iar alții cred că pot ști cu precizie ce va fi mâine cu toate că mâine nu există încă. Viitorul este o sumă de potențialități infinite. Te poți îndrepta către una sau către alta dintre ele, dar nu poți spune cu precizie că le vei putea atinge vreodată. Viitorul este o sumă de intenții frumoase care au darul de a te hipnotiza, de a te purta într-o lume idilică care... nu există.

La fel ca în cazul aducerii trecutului în prezent prin invocarea sa permanentă și ființarea într-un viitor despre care nu putem ști nimic până când nu va deveni la rându-i trecut, nu facem altceva decât să pierdem din vedere viața reală, cea care pulsează la indicativul prezent: Aici și Acum. Clipa prezentă este singura pe care o trăim cu adevărat. Dacă lumea ar înțelege acest adevăr primordial, toți psihanaliștii și toate astroloagele ar da faliment în aceiași clipă. Vindecarea de rănile trecutului se face prin ființarea în prezent. Autohipnoza viitorului se vindecă de asemenea prin trăirea în prezent. Vei vedea tu ce va fi în viitor. Degeaba faci prognoze. Viața este în totalitate surprinzătoare în fiecare clipă a ei. Viața planetară este la fel de surprinzătoare. Evoluția noastră este cea mai mare surpriză și este în totalitate inimaginabilă. Trăiește în bucurie clipa prezentă. Bucură-te cu toată ființa ta că ești în viață și astăzi și nu te gândi că mâine vei pleca în nu știu ce călătorie pentru că s-ar putea ca mâine să nu mai vină niciodată pentru tine. Astăzi este tot ceea ce contează. Poți face asta pentru tine. Oferă-ți în Dar clipa prezentă. Această clipă este cea mai frumoasă din câte ai trăit până acum pentru că este plină de viață. Clipa asta este Darul tău. Ești chiar Tu! - Andronicon. 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt