Pot sau nu pot...?

Nu pot trăi fără să... Nu mă simt femeie/bărbat dacă nu... Nu sunt fericit(ă) dacă nu... Nu concep să am, să nu am, să fiu, să nu fiu, să nu... să nu... să nu... O înșiruire de dependențe ce par a fi aproape fără sfârșit. O mulțime de negații a Ființei Sălășluitoare în Inima Ta. O lipsă a Stimei de Sine, a Stimei a ceea ce Ești, a Darului pe care l-ai primit în clipa în care te-ai născut. O negație a Firii și a tot ceea ce suntem. Avem impresia că depindem de o mulțime de lucruri, de o mulțime de acțiuni, de obișnuințe, de sisteme întregi de valori, de o mulțime de dogme și de norme, de o mulțime de conveniențe. Avem impresia... așa și este, avem o impresie și atât. O iluzie, un somn hipnotic indus
din care nu știm că ne putem trezi prin decizia noastră de a ne trezi. Dacă vrei să știi cât de dependent(ă) ești, ia câteva coli de  hârtie și un creion și notează toate lucrurile fără de care spui că nu poți trăi sau fără de care nu concepi să trăiești. Toate motivele pentru care simți că nu ești cu adevărat femeie sau bărbat dacă nu le ai, dacă nu le poți face. Notează toate motivele care fac sau nu fac acum parte din ceea ce tu înțelegi a fi Împlinirea Ta și de care depinzi pentru a te simți împlinit(ă), toate motivele pentru care ești nefericit(ă), toate lucrurile de care simți că depinzi în cel mai mare sau în cel mai puțin semnificativ mod. Fii sincer(ă) până la capăt cu tine. Nu va vedea nimeni Lista Ta. Uneori avem mari probleme de sinceritate cu noi înșine. Poate că uneori simțim acut lipsa de sinceritate din Interiorul nostru și ocolim cu bună știință subiectul pentru că nu ne simțim confortabil cu Adevărul din Inima noastră. 

Dacă vrei să pășești pe Calea Cunoașterii de Sine și a re-dobândirii Libertății este necesar să fii în totalitate sincer(ă) cu tine. Îți va lua ceva timp să întocmești această listă. Când consideri că lista este completă, las-o o săptămână în sertar și apoi mai citește-o odată. Completeaz-o. Peste încă o săptămână vei constata că încă mai ai multe dependențe pe care tocmai le-ai descoperit. Dă o atenție specială sentimentelor, atașamentelor, emoțiilor de tot felul, trăirilor pe care nu le-ai rostit niciodată. Lista ta aproape că s-a dublat. Dacă nu sunt cel puțin o mie de puncte pe Lista Ta înseamnă că încă mai ai de lucru. Nici după primele o mie de dependențe nu te opri. Când Lista Ta va cuprinde toate dependențele, toate firele de păianjen în care ești prizonier, vei ști pentru că Inima ta îți va da de știre. Dacă simți că nu îți este benefic să întocmești această Listă, nu o întocmi. Dacă simți că este un exercițiu nefolositor sau prea greu, nu are rost să-l faci. Dacă simți că această Listă nu-ți va schimba în vreun fel Viața, nu are rost să îți cheltui timpul cu astfel de exerciții. Nu ți se va întâmpla nimic neplăcut dacă nu vei face această Listă. Viața ta își va continua cursul pe care ai înscris-o prin trăirile, gândurile, rostirile și acțiunile tale. Dacă vrei să faci acest exercițiu până la capăt, atunci putem începe. Știu că îl vei face până la sfârșit pentru că o decizie odată luată este asemenea unei săgeți eliberată dintr-un arc, nu o mai poți întoarce. 
Andronicon

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt