Shiitake Ciuperca Longevității

Doamna Dr. Ing. Ioana Tudor, în cartea sa „Cultura Shiitake Ciuperca Longevității” pe care o studiez cu mare bucurie, ne dă câteva sfaturi pentru perioada în care femeile se apropie de menopauză:

„Shiitake conțin fungoestrogeni, care au aceiași greutate moleculară și structură cu hormonul feminin - estrogen. Acest lucru permite utilizarea ciupercilor în toate condițiile când există deficit de estrogen. Lipsa de estrogen în organism, la femei, după 45 de ani este unul dintre motivele pentru care apare arteroscleroza, angina pectorală, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. La 3-5 ani după

menopauză, deficitul de estrogen la femei cauzează pierdere osoasă sau osteoporoza. Urmare a menopauzei imunitatea este în declin și predispune la apariția bolii Alzheimer. Extractul de shiitake poate fi făcut și în alcool, vin, combinat cu semințe de in și ulei de măsline, precum și sub formă de capsule solubile în apă sau sub formă de ceai din ciuperci. Se prepară astfel, 5 g de Shiitake uscate peste care se toarnă 150 ml de vodcă sau de ulei și se lasă timp de 2 săptămâni în frigider. Se consumă în funcție de afecțiune de la o linguriță la o linguriță de 2-3 ori pe zi.” Dr. Ing. Ioana Tudor. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt