Shiitake Ciuperca Longevității
Doamna Dr. Ing. Ioana Tudor, în
cartea sa „Cultura Shiitake Ciuperca Longevității” pe care o studiez cu mare bucurie, ne dă câteva sfaturi pentru
perioada în care femeile se apropie de menopauză:
„Shiitake conțin fungoestrogeni, care au aceiași greutate moleculară și structură cu hormonul feminin - estrogen. Acest lucru permite utilizarea ciupercilor în toate condițiile când există deficit de estrogen. Lipsa de estrogen în organism, la femei, după 45 de ani este unul dintre motivele pentru care apare arteroscleroza, angina pectorală, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. La 3-5 ani după
menopauză, deficitul de estrogen la femei cauzează pierdere osoasă sau osteoporoza. Urmare a menopauzei imunitatea este în declin și predispune la apariția bolii Alzheimer. Extractul de shiitake poate fi făcut și în alcool, vin, combinat cu semințe de in și ulei de măsline, precum și sub formă de capsule solubile în apă sau sub formă de ceai din ciuperci. Se prepară astfel, 5 g de Shiitake uscate peste care se toarnă 150 ml de vodcă sau de ulei și se lasă timp de 2 săptămâni în frigider. Se consumă în funcție de afecțiune de la o linguriță la o linguriță de 2-3 ori pe zi.” Dr. Ing. Ioana Tudor.
„Shiitake conțin fungoestrogeni, care au aceiași greutate moleculară și structură cu hormonul feminin - estrogen. Acest lucru permite utilizarea ciupercilor în toate condițiile când există deficit de estrogen. Lipsa de estrogen în organism, la femei, după 45 de ani este unul dintre motivele pentru care apare arteroscleroza, angina pectorală, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. La 3-5 ani după
menopauză, deficitul de estrogen la femei cauzează pierdere osoasă sau osteoporoza. Urmare a menopauzei imunitatea este în declin și predispune la apariția bolii Alzheimer. Extractul de shiitake poate fi făcut și în alcool, vin, combinat cu semințe de in și ulei de măsline, precum și sub formă de capsule solubile în apă sau sub formă de ceai din ciuperci. Se prepară astfel, 5 g de Shiitake uscate peste care se toarnă 150 ml de vodcă sau de ulei și se lasă timp de 2 săptămâni în frigider. Se consumă în funcție de afecțiune de la o linguriță la o linguriță de 2-3 ori pe zi.” Dr. Ing. Ioana Tudor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu