Baston de mareșal sau Toiag de Înțelept?

Cel inconștient reacționează la orice stimul extern și/sau intern și în orice împrejurare conform instinctelor sale primare. Toți trecem prin acest stadiu al drumului nostru către înțelegerea tainelor vieții noastre. Când cineva are o atitudine lipsită de respect, când te insultă sau te agresează fizic, prima ta intenție este de a riposta cu o violență cel puțin de aceiași intensitate, dar de cele mai multe ori reacționăm în mod disproporționat.
Conflictul crește și se ajunge repede la gesturi pe care le vom regreta toată viața. Prin contrast, cel conștient, ignoră cu detașare orice intenție de agresiune și acționează inteligent. Acțiunea este atributul inteligenței pe când reacția la primul impuls primar este atributul inconștienței. Cel conștient știe că niciun om nu este agresiv fără să existe o cauză care să îi genereze agresivitatea. Agresivitatea este doar un efect. Cauza nu este dată de lipsa de cunoaștere, de ignoranță, de prostie, de primitivism, de habotnicie ci de bilanțul emoțional-informațional-energetic negativ din întregul pe care îl reprezintă acel om. Lipsa de cunoaștere, primitivismul și habotnicia sunt cele care îl împiedică să-și țină sub control pornirile atavice și să se comporte cu respect față de ceilalți semeni și față de tot ce înseamnă viață, dar cauza este bilanțul său emoțional-informațional-energetic negativ.

Între toate ființele care compun învelișul viu al Pământului, se produc permanent schimburi emoțional-informațional-energetice. În acest fel, fiecare ființă își menține în valori aproape constante echilibrul interior. Fiecare ființă dăruiește și primește la nivel emoțional, informațional și energetic. Această calitate și potențialitate de a dărui și de a primi pentru a fi mereu în echilibru este un Dar pe care îl primim cu toții, toate ființele din Sfera Vieții Pământului atunci când ne naștem. Dezechilibrele se datorează întotdeauna factorilor externi la care suntem cu toții supuși în fiecare moment. Unii oameni aleg inconștient o cale dizarmonică în viață datorită lipsurilor din copilărie, alții datorită abuzurilor la care au fost supuși, alții datorită dogmelor cu care au fost și sunt inoculați. Toți însă dintre cei care aleg inconștient calea dizarmoniei, o fac din lipsă de cunoaștere, din ignoranță. Orice nou-născut poate deveni un Înțelept indiferent unde s-a născut și cine și ce sunt părinții săi. Poate că ar fi bine să conștientizăm cu toții acest adevăr și să acționăm inteligent așa cum ar fi și înțelept să o facem. Să îndrumăm pe fiecare părinte întru valorificarea potențialității existente în ranița fiecărui prunc și să înlocuim prin Cunoaștere și Înțelepciune  un inutil baston de mareșal cu un luminos Toiag de Înțelept. - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt