Recunoștința

Există un moment unic în fiecare dimineață pe care toți îl trăim, dar nu întotdeauna îl și observăm și nu întotdeauna îl trăim în mod conștient. Este clipa în care ne trezim. Clipa în care pe cerul minții noastre nu s-a născut încă niciun gând. Este o clipă de puritate absolută pe care pentru a o trăi intens trebuie mai întâi să o descoperim. Putem prelungi această clipă de pace interioară oricât dorim noi dacă alegem să ne bucurăm mai mult timp de absența gândurilor. Putem exersa și explora această pace interioară în fiecare zi și cu fiecare zi, clipa noastră unică va fi tot mai cuprinzătoare. Putem fi observatorii și apoi martorii propriei noastre clipe de pace. Gândurile nu se nasc dacă noi nu deschidem porțile prin care ele ne invadează mintea și nu exercită nicio presiune asupra noastră. A cultiva clipa noastră de puritate este alegerea noastră și întreaga noastră ființă ne este recunoscătoare
pentru alegerea făcută. Dacă primul gând căruia îi vom permite să se strecoare în mintea noastră este acela de recunoștință pentru viața noastră, ziua noastră va fi luminoasă și este posibil să avem experiențe din cele mai plăcute.

Dacă te întrebi câte motive ai să fii recunoscător pentru viață, încearcă să le scrii pe o foaie de hârtie. Vei mai lua o foaie de hârtie și încă o foaie de hârtie și încă o foaie de hârtie și vei continua să enumeri sute și mii de motive pentru care ești recunoscător că ai primit acest dar minunat numit viață. Cui să-i fii recunoscător? Unii sunt recunoscători divinității, alții universului, alții părinților. Fiecare este recunoscător după cum îi este credința. Poți să-ți fii recunoscător și ție însuți pentru că ai grijă de tine, pentru că îți respecți corpul, minte și sufletul și te străduiești să le oferi tot ce consideri tu că le este mai bun: haine curate, hrană curată, o casă curată, o activitate creativă. Dacă nu ai făcut niciodată o astfel de listă, fă-o acum! Apoi mulțumește cui crezi tu că-i datorezi viața ta. Nu contează cui crezi că i-o datorezi, important este să mulțumești pentru că și astăzi ai trăit acea clipă unică de pace interioară și pentru toate motivele pentru care tu crezi că trebuie să fii recunoscător și să mulțumești.

Vei fi surprins poate când vei constata că viața ta se schimbă doar pentru că tu îți manifești recunoștința. Te gândești că nu ai făcut nimic special față de ceea ce făceai până acum. Aparent fiecare zi a ta este la fel ca cea de înainte și dacă suntem atenți la aspectele fizice ale vieții, așa și este. Te duci la servici, la piață, la film uneori, la mare, la munte, te uiți la televizor, ieși în oraș cu prietenii sau cu familia. Aparent, totul este la fel, dar undeva în profund, structura cristalină a vieții tale trece printr-o metamorfoză cum nu îți poți nici măcar imagina și transmite mesajul de pace care crește în tine pretutindeni în jurul tău. Apar oameni noi în viața ta, oportunități nebănuite, gânduri pe care nu le-ai mai avut pînă acum, idei fabuloase, o dorință și o putere de a pune în operă ideile primite cum nu ai mai cunoscut vreodată. Viața ta capătă o dimensiune nouă și ceea ce te surprinde cel mai tare este faptul că depui un efort mult mai mic pentru a realiza ceva măreț decât ai depus până acum pentru a realiza lucruri mărunte. Începi să înțelegi că viața minunată pe care o trăiești acum își are cauza în acel moment unic al fiecărei dimineți pe care toți îl trăim și pe care tu ai început cu ceva timp în urmă să-l hrănești cu recunoștința manifestată pentru viața ta prin acel cuvânt magic: mulțumesc!

Andronicon

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt