Banul la ban trage!

Există o vorbă „din bătrâni” care spune că „banul la ban trage”. Este cât se poate de adevărat și putem observa în jurul nostru o mulțime de exemple care ne îndreptățesc să validăm această zicere. De ce „trage” banul la ban, că doar este o hârtie tipărită sau un număr de pixeli dintr-un computer bancar, nu o ființă și nici vreun magnet? Răspunsul îl aflăm dacă ne ridicăm doar puțin deasupra legităților lumii fizice în care ne-am născut și în care trăim. Ca să pricep mai bine această vorbă plină de înțelepciune, mi-a trecut prin minte un fapt simplu pe care în cunoaștem cu toții: când deschizi aparatul de radio de la bordul mașinii tale, schimbi mai multe frecvențe până găsești și asculți
emisiunile postului dorit. Mie îmi place de exemplu Radio Romantic, dar nu despre asta este vorba acum, poate altă dată voi vorbi despre acest subiect. Postul emite doar pe o anumită frecvență și atunci când o selectezi sau aparatul de radio selectează automat frecvența respectivă, emisiunea ta preferată te însoțește. În mod cât se poate de logic, nu-ți poți asculta emisiunea preferată dacă aparatul de radio este setat pe o altă frecvență de recepție. Este simplu și logic. Putem trage de aici o concluzie simplă: frecvențele identice se identifică reciproc din infinita gamă de frecvențe și astfel se deschide un canal de comunicare. Identificarea este instantanee și acest fapt este evident atunci când, așa cum am spus căutăm și găsim postul de radio dorit.

Aplicând și extrapolând această lege universală, la tot ceea ce ne înconjoară, la ființele din jurul nostru, observăm cu ușurință că oamenii cu aceleași opțiuni, preocupări, pasiuni, obiceiuri, niveluri de inteligență se atrag. Oamenii care fac parte din aceiași pătură socială, oamenii care vorbesc aceiași limbă, care au aceleași viziuni asupra dezvoltării societății omenești, se atrag. Constructorii vorbesc despre construcții, pescarii vorbesc despre capturile lor și despre sculele de pescuit, microbiștii despre sporturile care îi pasionează și oamenii de afaceri despre bani. O vorbă la fel de veche spune că „cei ce se aseamănă se adună”. Este în firea lucrurilor să fie așa. Degeaba încerci să-i vorbești unui pasionat de jocul de table despre descoperirile din fizica cuantică sau unui specialist în vânzări despre teosofie. Te va asculta poate din politețe, dar nu veți intra niciodată în rezonanță.

La fel se petrec lucrurile și în lumea vegetală și în cea animală. Știm cu toții că sunt specii care nu se agreează reciproc și că dacă le obligăm să conviețuiască nu le va merge bine pentru că frecvențele lor de emisie și de recepție se „bruiază” reciproc. La fel acționează legile universale și în regnul mineral. Obiectele fabricate de om nu se pot sustrage de sub incidența legilor universale așa că și acestea se atrag sau se resping reciproc. Banii nu au cum să facă excepție, așa că ei se atrag pentru că emit mereu pe aceiași frecvență, indiferent de valoarea, desenul, materialele din care sunt fabricați sau de cine este emitentul lor. Toți banii din întreaga lume se atrag reciproc și au tendința de a se acumula în locurile unde se află bani. Toți banii din lume au fost creați cu un singur scop, acela de a cuantifica valori, așa că frecvența lor de emisie este aceiași, indiferent unde s-ar afla. Cu cât cantitatea de bani dintr-un loc este mai mare, cu atât puterea lor de emisie sau forța de atracție exercitată, este mai mare și atrage și mai mulți bani.

Nu este nimic mistic în aceste afirmații. Oamenii de afaceri de succes cunosc foarte bine această lege universală. Înțelepții din timpuri foarte îndepărtate ne-au transmis o informație mai prețioasă de cât toate bogățiile lumii: legile universului nu pot în niciun fel fi ocolite dar dacă le cunoaștem și le aplicăm în tot ceea ce vrem să întreprindem, putem obține tot ceea ce ne dorim. Toți oamenii de afaceri din lume au ca obiectiv creșterea cantității de bani pe care o au, a averii, indiferent dacă este vorba de lichidități, de active, de imobiliare, de vehicule, de suprafețe de teren, de acțiuni sau de orice altceva. Toate aceste valori se cuantifică în bani.

Oamenii inteligenți care iau aminte la legile universului și le aplică în viața lor sunt plini de recunoștință, bucurie, sunt iubitori, sunt fericiți și se bucură de bunăstare pentru că ei știu că recunoștința atrage recunoștință, bucuria atrage bucurie, dăruirea iubirii atrage iubire, bunăstarea atrage bunăstare, iar pacea interioară atrage și mai multă pace interioară. Deși legile universului sunt dezarmant de simple, lumea noastră este cuprinsă de sărăcie, de violență, de ură, de invidie, de războaie ce par a nu se mai termina niciodată. De ce? Pentru că deși legile universului sunt extrem de simple, ele fie nu sunt cunoscute de toată lumea fie sunt cunoscute ca enunț, dar ignorate și considerate aberațiile unora care nu au nimic mai bun de făcut decât să le împuie capul cu lucruri de neînțeles și de neaplicat. În acest timp legile acționează implacabil. Într-adevăr, „banul la ban trage”, dar și prosperitatea trage la prosperitate, fericirea la fericire și pacea interioară la pace interioară. Este atât de simplu să aplici această similitudine în interiorul tău și să te bucuri de rezultate! Nu te poate împiedica nimeni să o faci pentru că interiorul tău este intangibil. Fii un dar pentru tine însuți și multe daruri vor veni către tine! - Andronicon.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt