Să fim sobri...

             În adolescență am citit o carte minunată, „Să fim sobri” scrisă și dăruită nouă de Alphonse Allais. Am recitit-o și iar am recitit-o și de fiecare dată am râs cu lacrimi. Acum, după mulți ani, mi-am amintit de această bijuterie a literaturii universale. Autorul ne-a dăruit un mesaj inițiatic prin această carte a sa pe care îl rezum astăzi în trei cuvinte: viața este bucurie. Bucuria este o sămânță latentă care există în fiecare dintre noi. O descoperim încă din primele zile de viață. Bucuria este chipul adevărat al sufletului nostru pe care de multe ori îl acoperim cu vălul tristeții. Amintește-ți Bucuria pe care o trăiai ori de câte ori, prunc fiind, vedeai chipul mamei tale.
Toate acele imagini și clipe de fericire trăite atunci există în adâncul tău și le poți aduce oricând în mod conștient pe ecranul minții tale de astăzi pentru a-ți aminti cum și ce este Bucuria. Doar pentru a-ți aminti. Ține minte asta! Bucuria este starea noastră naturală și o trăim ori de câte ori ne detașăm de tot ce este umbrit în viața noastră pentru că Bucuria este starea noastră firească. Aceste umbre trecătoare au asupra noastră doar puterea pe care noi le-o dăm hrănindu-le cu Energia izvorâtă din adâncul nostru. Nu lăsa nimic din exteriorul tău să-ți umbrească Bucuria de a fi, de a ființa pe acest Pământ al Iubirii! Orice se manifestă în orizontul vieții tale este doar un Efect al unei Cauze pe care tu nu ai aflat-o și nu ai cercetat-o încă. Dacă dorești ca acel Efect să nu se mai producă în viața ta, elimină Cauza, nu o mai alimenta cu Energia Gândurilor tale și Efectele neplăcute nu se vor mai produce. Atunci când fiecare dintre noi va fi un Izvor de Bucurie, toate umbrele vor dispărea de pe Pământ. Tristețea va pleca pentru totdeauna și vom putea continua să evoluăm pe o Planetă a Bucuriei și a Iubirii. Nu aștepta ca toți oamenii să înțeleagă asta și în cursul zilei de astăzi să se producă o Minune. Minunile sunt doar fenomene pe care nu le înțelegem încă, nu au nimic supranatural în ele. Ele au Cauze care le generează. Minunile apar în viața noastră atunci când ne comutăm Atitudinea pe Bucurie. Când ieșim din gândirea dezastrului, umbrele dispar și Razele Soarelui ne luminează viața și activează în noi Bucuria Împlinirii. Undeva există o Zeiță a Împlinirii care ne dăruiește tot ceea ce dorim atunci când ne atinge cu bagheta fermecată a Bucuriei... Acea Zeiță este Conștientizarea.

            Bucuria este o coordonată esențială a vieții. Sobrietatea ține de moarte. Alphonse Allais știa foarte bine acest lucru și de aceea și-a intitulat cartea „Să fim sobri”. A persiflat sobrietatea și pe cei care afișează un aer inabordabil de superioritate rece, o atitudine țeapănă. A persiflat societatea de atunci și pe cei înțepeniți în falsele valori ale timpului său. El știa că rigiditatea ca și sobrietatea, ține de moarte. Viața este însăși Mișcarea iar mișcarea este Bucurie. Strămoșii noștri Traco-Geto-Daci ne-au lăsat o mulțime de înțelepciuni concentrate în cuvinte pe înțelesul tuturor. Ei spuneau spre exemplu: cele rele să se spele, cele bune să se-adune sau morții cu morții, vii cu vii. În ambele cazuri este vorba despre exemplificarea pe înțelesul tuturor a Legilor Universului, mai precis a Legii Cauzei și a Efectului. Când cele rele se spală, când dispar din orizontul preocupărilor noastre mentale, cele bune se adună pentru că s-a creat oportunitatea ca cele bune să coboare în Manifestare. S-a creat spațiul necesar manifestării lucrurilor pe care ni le dorim, pe care ni le-am dorit toată viața, dar pe care n-am știut cum să le facem să devină realitatea noastră. Ceea ce proiectăm zi de zi pe ecranul Minții, aceea se manifestă în viața noastră. Când ne schimbăm Atitudinea și lăsăm trecutul, când nu-l mai hrănim cu Energia noastră, miracolele încep să se producă în prezentul vieții noastre. Când permitem trecutului să plece din viața noastră, renaștem, redevenim vii. Până atunci doar simulăm că trăim în prezent, dar suntem în fapt, morți pentru prezent. Pentru a putea să renaști cu fiecare nouă clipă a vieții tale, trebuie să nu mai hrănești trecutul cu Energia ta. Folosește-o în totalitate pentru a împlini lucruri mărețe. Dacă te vei mulțumi cu jumătăți de măsură, mai devreme sau mai târziu te vei reîntoarce la falsele valori ale trecutului, vei reîncepe să îl hrănești cu Energia ta, iar trecutul te va acapara, îți va așterne vălul umbrelor pe chip și în final te va înghiți cu totul și te va destrăma în neant. Fii total în măreția ta și în ceea ce vrei să împlinești. Limitele există doar în sobrietate, în rigiditatea dogmelor, în moarte. În Bucurie, în Bucuria Împlinirii, în Puterea de a creea lucruri mărețe, de a-ți împlini Visul nu există nicio limită și nici o barieră. Tu alegi tot, tot ce dorești să trăiești în această viață așa că este o mare Responsabilitate fiecare trăire a ta, fiecare dorință a ta, fiecare gând rostit sau nu, fiecare cuvânt căruia îi dai viață și fiecărei acțiuni pe care o inițiezi sau în care te implici. Bucuria este a ta. Ai primit-o în Dar în clipa în care te-ai născut. Trăiește-o cu Iubire și împărtășește-o tuturor celor cu Inima deschisă! Pentru asta ți-a fost dăruită. - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt