De partea ta

Când treci prin experiențe neplăcute nu prea ai niciun chef să asculți cuvintele pline de înțelepciune pe care ți le dăruiește un Înțelept. Cumva, nici tu nu știi cum, ai ajuns în preajma unui Om Solar, dar cuvintele sale nu au nicio rezonanță în tine. Îți pun o întrebare la care va trebui să îți răspunzi singur: Crezi că întâmplător ai ajuns în preajma unui astfel de Om, crezi că poți să ignori prezența Sa în viața ta? Nu ai ajuns întâmplător în apropierea unui Înțelept. Îți spun acest lucru din experiența mea.
Experiența mea nu are nicio valoare practică pentru tine, tu trebuie să traversezi experiențele tale și din acest punct de vedere nu ne putem compara pentru că fiecare dintre noi nu poate trăi altceva decât propria-i unicitate. Suntem unici și în același timp asemenea în foarte multe privințe. Atunci când afirmăm că împreună constituim Unimea, ne afirmăm în egală măsură și unicitatea. Creatorul nu ar fi putut creea ființe identice pentru că ele este Perfecțiune, iar Perfecțiunea nu poate creea clone. Când oamenii își bat joc de Viață și modifică organisme sau când creează clone, tot ei afirmă că se joacă de Dumnezeu. Asta este cu adevărat o blasfemie pentru că Doamne-Doamne nu creează clone. Nu poate. Deși Omnipotent, se pare că are și El limitele lui: nu-și poate bate joc de propria-i Creație. Este o discuție lungă pe care o vom detalia cu altă ocazie.

Așadar, dacă te afli în prezența unui Înțelept în mod direct, fizic sau prin intermediul cuvintelor sale, cel mai înțelept lucru este să te plasezi într-o atitudine de Ascultare. Dacă nu știi ce înseamnă asta, vei descoperi așezându-te comod și citind sau ascultând direct cuvintele Înțeleptului fără a emite nicio judecată de valoare sau fără de valoare, așa cum sunt cele mai multe dintre judecățile pe care le emitem permanent. Pentru ce să judeci cuvintele unui Om. Ascultă-le sau depărtează-te. Poți să iei aminte la ele sau să închizi cartea. Dacă ai ales să le ascuți, atunci intră în Starea de Ascultare pentru a putea maximiza profitul rostirilor Sale. Ce înseamnă asta? Detașează-te de tot ce consideri tu că este de valoare în mintea ta, de toate conceptele, de toate dogmele pe care le urmezi și ascultă cuvintele Înțeleptului. Ascultă-le cu Inima ta, nu cu mintea pentru că mintea, minte. Te poate induce în eroare. Mintea te poate duce pe coclauri, te poate pierde în hățișuri inimaginabile, te poate împinge la gesturi necugetate. Mintea este doar un instrument matematic. Inima ta însă, ești chiar tu. Urmează-ți Inima și vei înțelege cuvintele Înțeleptului. Îți vei căuta calea în această viață și o vei urma sau nu. Nu are nicio importanță ce vei alege dacă alegerea ta va fi făcută de Inima ta pentru că doar Inima îți garantează că este alegerea cea mai bună pe care o poți face. După ce ai ales, indiferent de alegerea făcut, întregul Univers va fi de partea ta și va finanța emoțional, informațional, și energetic împlinirea alegerii tale. - Andronicon.  




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt