Ce ne spune Nicolae Steinhardt despre bani

Banii sunt doar niște hârtii tipărite cu care cuantificăm valoarea unor obiecte și a unor servicii și sunt indispensabili pentru nivelul de evoluție pe care majoritatea dintre noi ne aflăm în acest moment. Banii în sine, fie ei tipăriți sau doar niște pixeli în memoria unui computer bancar, nu înseamnă nimic. Cu asta nu avem cum să nu fim cu toții de acord. Dacă nu există nimic de cumpărat nu avem ce face cu banii. Nu îi putem mânca. La un alt  nivel însă, banii pot fi considerați o piatră de încercare. Să vedem ce ne spune Nicolae Steinhardt.

„Banii care vin spre noi ne pot face aroganţi şi zgârciţi, cum succesul ne poate  răsturna în abisul înfricoşător al patimilor sufleteşti. Drumul către  iubire se îngustează când ne uităm spre ceilalţi de la 

înălţimea vulturilor aflaţi în zbor. Blândeţea inimii se usucă pe vrejiurile de dispreţ, de ură şi de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reuşita sa cu modestia şi graţia unei flori... Tot ce reuşim pentru  noi şi ne aduce energie este menit a se întoarce către  aceia ce se zbat, încă, în suferinţă şi-n păcat. Ochii noştri nu sunt concepuţi pentru dispreţ, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căzneşte să iasă din sufletele noastre. Succesele nu ne sunt date spre a ne înfoia în pene, ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare şi în dăruire pentru cei din  jur.” - Nicolae Steinhardt.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt