Permite creativității tale să înflorească

Creativitatea este cel mai de preț dar pe care l-am primit fiecare dintre noi în clipa în care ne-am născut. Creativitatea apare atunci când permiți intuiției să se manifeste permanent în viața ta. Când alegi intuitiv ce urmează să faci și cum să faci. Când alegi să-ți urmezi intuiția, deschizi o fereastră către Univers și permiți naturii tale creative să absoarbă toate minunățiile existente latent în profunzimea Creației. Îi permiți să se conecteze la puterea de creația a Universului, îi permiți să extragă minunățiile pe care le vei aduce în manifestare prin talentele cu care ai fost hăruit, creații pe care apoi, într-o formă perceptibilă semenilor, să le dăruiești tuturor.
Toți artiștii autentici știu că ei sunt doar relee prin care Creația se manifestă. Un poet trăiește o emoție pe care apoi o transmută în cuvinte care produc o emoție similară în Inima cititorului. Un sculptor „vede” lucrarea sa finită în blocul de piatră sau în trunchiul de lemn înainte de a lua dălțile și ciocanul și de a începe să înlăture surplusul de material din jurul lucrării sale. Muzicianul absoarbe un fragment din Sunetul Sacru al Universului și îl transpune pe note muzicale pe care apoi alți și alți muzicieni îl pot reda cu ajutorul instrumentelor  lor, și pot astfel transmite ascultătorilor emoția acelui fragment al Sunetului Primordial. Pictorul absoarbe vibrația Universului și o transpune pe pânza sa în culori și în forme armonioase care ne încântă și ne induc o stare de detașare. Arhitectul extrage relația matematică din care cresc apoi în mod firesc liniile formatoare ale lucrărilor sale.

Fiecare creator știe că arta sa va fi autentică doar dacă se va elibera de toate constrângerile curentelor artistice ale vremurilor în care trăiește, dacă va ridica toate barierele pe care propria minte le construiește în calea sa încercând să-l conducă în zona confortabilului acceptat de societatea în care se află și creează. Adevărații artiști, artiștii autentici sunt cei care s-au eliberat de dogmele ce bântuie domeniul artistic în care ei se exprimă. Un artist autentic nu permite ca arta sa să fie zăgăzuită de nicio o dogmă pentru că el știe că orice dogmă acceptată transformă arta într-un banal meșteșug. Nu există dogme importante și dogme mai puțin importante. Toate dogmele sunt la fel de dăunătoare creației. Toți artiștii autentici știu asta. Nouă ne par a fi oameni rebeli, neadaptați timpului și societății actuale și tocmai asta este dovada autenticității lor. De aceea sunt atât de puțin înțeleși. Ei trăiesc în viitorul vremii lor și de cele mai multe ori în afara timpului. La multă vreme după ce au plecat din această viață începem să înțelegem puțin, foarte puțin din genialitatea lor și asta pentru că timp de zeci și sute de ani uneori, arta lor a lucrat creator în noi și a deschis fereastră după fereastră către necuprins.

Permite creativității să înflorească în viața ta! Fii creativ în tot ceea ce faci! Fii creativ în toate împrejurările vieții! Fără excepție! Trăiește intuitiv și permite fericirii să irumpă și să fie Calea ta! Intuiția este vie și se manifestă întotdeauna pe verticală pentru că nu este rezultatul unui proces mental logic. Intuiția ca și Iubirea este complet ilogică, dar este vie. Este Mesagerul Vieții. Am venit pe Pământ pentru a exprima viața în toată măreția ei, nu pentru a fabrica modele de viață pe care să le urmăm cu fidelitate. Nu există tendințe în modul de exprimare al vieții, există doar o infinitate de posibilități, de ramuri pe care le putem explora. Tendințele, curentele, dogmele sunt producții ale minților ce au ferestrele spre Univers închise. Ai primit în dar creativitatea. Permite-i în totalitate să se exprime și vei afla ce înseamnă cu adevărat neconvenționalul, ce înseamnă libertatea în manifestare, cum arată floarea care exprimă omniprezența vieții. Exemplul cel mai bun pe care ți-l pot da este însuți Creatorul Vieții. El a eliberat Creativitatea sa pe pământ și sâmburele vieții a germinat și a crescut în milioanele și milioanele  de specii ale tuturor regnurilor. El nu a făcut altceva decât să permită Creativității să se exprime. Fii asemenea Creatorului, nu te preocupa de formele pe care le va îmbrăca și pe care le va exprima creativitatea ta. Tu doar permite-i să se manifeste neîngrădit. - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt