Pe poteca muntelui

Simt că este o adevărată provocare să faci primul pas pe o potecă ce se deschide doar atunci când pășești pe ea, dar cred că merită!

„Ai plecat pe Munte din curiozitate pentru a afla cum arată împrejurimile văzute de acolo, de sus. Curiozitatea este în totalitate atributul Minții și este o Calitate fără de care nu se poate manifesta setea de Cunoaștere. Curiozitatea te face să vrei să știi ce se află dincolo de perdeaua de aburi a lumii materiale, ce se află în intimitatea microcosmică a lucrurilor, ce se află în intimitatea macrocosmică a Galaxiilor. Curiozitatea este hrănită în Mintea noastră de Imboldul Interior prin care Ființa
Sălășluitoare în Inima noastră ne îndrumă către Cunoaștere. Poteca pe care urcăm nu există ca atare până ce noi nu decidem să facem primul pas. Ea se deschide către Înalt cu fiecare pas al nostru. Noi o creem cu fiecare decizie a noastră de a merge mai departe pe Calea Cunoașterii. Când observăm că Vârful Muntelui se înalță pe măsură ce noi urcăm tot mai sus, realizăm la un moment dat că nu Vârful Muntelui este Miracolul pe care îl trăim ci călătoria în sine. Un Miracol așa cum altul nu știm să existe. Călătoria este deopotrivă către Muntele Exterior și către cel Interior. Este un Dublu Munte. Cunoaștere și Autocunoaștere. „Ce este sus este asemenea cu ce se află jos”. Cu alte cuvinte, ce se manifestă în Macrocosmos este asemenea cu ce se manifestă în Microcosmos. Înțelepciunile vechi capătă tot mai mult sens cu fiecare pas al nostru.”

Sursa: Liniștea Inimii 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt