Emoții

Percepem emoțiile undeva în cămăruța cea mai de taină a ființei noastre. Nu știm exact ce sunt. Par a fi tresăriri ale Inimii noastre. Par a fi impulsuri care te îndeamnă spre a face sau spre a nu face ceva. Uneori par a fi presentimente prin care suntem avertizați despre evenimente neplăcute ce urmează a se petrece sau prin care suntem înștiințați că vom trăi curând o mare bucurie, că vom afla ceva minunat. Nu putem traduce în cuvinte emoțiile. Nu știm care este izvorul lor, dar știm sigur că la un nivel pe care nu-l cunoaștem încă suficient, ceva sau cineva ne dă de știre. Poate este un „Străjer” al nostru din lumea nevăzută care ne poartă de grijă. Oamenii din toate timpurile au bănuit că există ființe luminoase care ne însoțesc pe parcursul întregii noastre vieți pământești.
I-au numit Îngeri - cei care trăiesc „în-cer”. Gândește-te la un astronaut. Îmbrăcat în costumul de cosmonaut plin de fire, cordoane, tuburi și de aparate, se află pe orbita circumterestră într-un mic recipient metalic, un fel de costum mai mare și plin la rându-i de aparate de tot felul, care îi permit să zboare în acel mediu diferit de cel în care s-a născut și pentru care este adaptat să trăiască. Acel recipient, capsula spațială sau stația orbitală, recreează în mod artificial și asigură pe perioada călătoriei sale cosmice, condițiile optime vieții de pe Pământ. Cu toate acestea, cosmonautul nu ar putea supraviețui și nu s-ar putea întoarce teafăr acasă, pe Pământ, fără ajutorul întregii echipe de la sol, care lucrează intens în centrul de control pe toată perioada misiunii sale. Au început să lucreze cu mult timp înainte ca el să se desprindă de pământ pentru a-i pregăti misiunea și vor lucra și după ce el va reveni cu bine acasă.

La fel, fiecare dintre noi, este un fel de cosmonaut care a coborât în trup, în recipientul cu ajutorul căruia putem supraviețui vieții pe Pământ. Setul nostru de aparate și de programe de calculator este conținut de mintea noastră iar sufletul nostru este costumul de „cosmonaut” cu care este îmbrăcată Ființa. În călătoria noastră pe Pământ suntem în permanență ghidați de „echipa” care are misiunea de a ne aduce teferi Acasă după ce ne terminăm misiunea pe Pământ. Când coborâm în trup avem un moment de întrerupere a comunicării cu „Centrul de Control”, așa cum se petrece și cu cosmonauții atunci când decolează și când aterizează după încheierea misiunii.

La cosmonauți, comunicare cu centrul de control este întreruptă o perioadă de timp atât la decolare cât și la aterizare din cauzele tehnice pe care le cunoaștem. La fel se petrece și în cazul nostru: comunicarea cu „Veghetorii” și cu „Străjerii” noștri este întreruptă doar din direcția noastră până ce ne decidem să facem primii pași pe Calea Cunoașterii de Sine. Până ce alegem să aflăm mai mult despre noi înșine, vom fi deconectați de la fluxurile de informații venite de la Străjerii și Veghetorii noștri din nevăzut. Despre „costumul” nostru și despre „echipamentele” de la bord am fost învățați în școlile pe care le-am urmat atât în „Centrul de Control” cât și aici pe Pământ. Veghetorii și Străjerii noștri comunică însă permanent cu noi prin intermediul emoțiilor pe care le simțim permanent. În fața oricărei situații din viață, în fața oricărei alegeri pe care o facem, simțim o emoție. Plăcută sau neplăcută. De cele mai multe ori nu-i dăm nicio atenție acelei emoții pentru că lăsăm „aparatele și programele de la bord”, mintea noastră, să aleagă în locul nostru. Din această pricină, viața noastră este plină de tumult și aproape lipsită de pace interioară.

Cu câteva momente înaintea oricărei alegeri pe care o facem, Veghetorii și Străjerii de Acasă validează sau invalidează alegerea nostră prin transmiterea unei emoții în centrul ființei noastre. Este o recomandare nu o impunere pentru că orice impunere este o agresiune, iar în lumea Ființelor Luminoase așa ceva nu este posibil. Emoția este un impuls intens de foarte înaltă frecvență, nevătămător, care se produce timp de o miime dintr-o nanosecundă. Acest impuls este inscripționat informațional-energetic. Ceea ce noi recepționăm în mod conștient este „amprenta” acestui impuls, amprentă care conține o cantitate uriașă de informații legate de alegerea pe care urmează să o facem sau nu. Această amprentă informațional-energetică a fost numită emoție. Așadar, fiecare emoție este un pachet de informații valoroase legate de subiectul respectiv, sau de ființa cu care interacținăm în acel moment. Știm cu toții că atunci când cunoaștem pe cineva, simțim în interior o „primă impresie”. Este emoția plăcută sau neplăcută pe care o primim de la Veghetori și de la Străjeri în legătură cu acel om. Această metodă a „primei impresii” este aplicabilă și pentru toate celelalte ființe cu care interacționăm precum și pentru toate alegerile pe care le facem. Când vom învăța să decodăm emoțiile și să descărcăm în memoria noastră socială pachetul de informații primit, vom ști să facem și să alegem în mod conștient pe care acțiuni să le inițiem și pe care nu, de care ființe să ne apropiem și de care să fim mai rezervați.

Până atunci însă, este suficient să ne antrenăm să decelăm din oceanul de fluxuri emoțional-informațional-energetice ce vin către noi din sfera vieții terestre și dinspre toate regnurile vieții planetare, care este emoția care ne este adresată direct de către Veghetorii și de către Străjerii noștri în fața fiecărei siruații din viață în care trebuie să facem o alegere. Este suficient să alegem în funcție de emoția pozitivă sau negativă pe care o primim și pe care o simțim în Inimă și vom fi feriți de experiențe neplăcute. Cum facem asta? Să ne imaginăm spre exemplu că îți telefonează un prieten și îți spune: „hai să plecăm la mare în seara asta!”. Ce faci tu în mod obișnuit? Să spunem că în prima clipă ai o tresărire de bucurie ca urmare a emoției plăcute pe care ai simțit-o. Ești tentat să accepți invitația, dar, intervine acel „dar” pentru că imediat după ce ai primit emoția prin care Veghetorii și Străjerii îți validează intenția, intervine „computerul de bord”, adică mintea și îți aduce un milion de argumente pentru care ar trebui să o refuzi. Dacă vei avea curajul să-ți urmezi emoția și să accepți invitația, viața ta se va înscrie pe o altă „orbită” decât cea pe care navighează acum. Poate vei cunoaște acolo oameni cu care vei dezvolta în viitor proiecte minunate, spre exemplu. Nu degeaba Veghetorii și Străjerii ți-au validat intenția.

Pare un act de mare curaj la început să-ți urmezi emoția, dar treptat te vei obișnui să decizi totul în viață în funcție de ceea ce simți în Inima ta în fața fiecărei alegeri pe care o vei face. Pentru a putea decela care este acea primă emoție care se manifestă în Inima ta în fiecare împrejurare în care trebuie să alegi, este nevoie de Cunoaștere de Sine, de petrecerea unui timp cât mai lung cu tine însăți în liniștea Inimii tale, în Pace Interioară. Calea către tine însăți este metoda prin care te poți reconecta la „Centrul de Control” și poți comunica nemijlocit cu Veghetorii și cu Străjerii tăi în fiecare clipă și în fiecare împrejurare a vieții tale. - Andronicon.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt