Hai, că poți!

            Fiecare dintre noi trăiește o emoție pozitivă intensă atunci când este încurajat să continue ceea ce a început să facă. Știi că orice ai face și oricât de bine ai face, va fi întotdeauna loc de mai bine. Știi că totul este perfectibil, dar știi în același timp că tocmai această dorință permanentă de a perfecționa ceea ce faci poate fi un obstacol în calea evoluției tale, că poate fi un obstacol în realizarea proiectelor tale literare spre exemplu. Dacă simți că menirea ta în această viață este să scrii povești pentru copii, atunci începe să scrii Acum. În această clipă. Poți citi mai târziu ce am scris eu aici. Acum începe să scrii prima ta poveste pentru copii. Când o vei fi terminat de scris, „uită” de ea două-trei zile, apoi citește-o și corectează ceea ce ți se pare că nu „sună” prea bine. Dacă nu ești sigur de unele informații de bază pe care ai construit basmul tău, documentează-te. Internetul este cea mai mare bibliotecă din lume și este puțin probabil să nu găsești informații despre orice dorești.
Poate nu în Limba Română, dar sigur vei găsi tot ce tu crezi că este relevant pentru corectitudinea poveștii tale. Rescrie unele pasaje dacă simți nevoia. Rescrie integral povestea dacă simți să faci asta. Nu uita însă că perfecționismul te poate împiedica să avansezi. Calea de mijloc este cea mai bună. Calea Echilibrului. Tipărește-ți povestea la imprimanta de acasă și dăruiește-o câtorva familii de prieteni care au copii de vârsta celor cărora le este adresată. Roagă-i să-ți spună în mod onest părerea lor. Roagă-i frumos să-ți spună care a fost reacția copiilor  lor în timp ce li s-a citit povestea și care a fost reacția lor după ce au ascultat întreaga poveste. Au pus întrebări? Ce fel de întrebări? Contabilizează toate aceste informații și repetă experiența. Scrie o altă poveste. Apoi încă una. Dacă rezultatul experimentului este cel pe care îl aștepți, atunci publică poveștile tale. S-ar putea să ai succes și să și câștigi ceva bani. Succesul poate apărea imediat, peste ani și ani sau niciodată în timpul vieții tale.Citește biografiile unor artiști celebri și ai să înțelegi ce îți spun. Citește cât mai multe lucrări din domeniul pe care îl abordezi. Este o bună metodă de a cunoaște ce s-a scris până la tine. Caută surse autentice. Tradiția este o sursă inepuizabilă. Poți afla sute de basme de care nu a auzit încă nimeni până acum. Le poți folosi ca sursă de inspirație. Evită în totalitate scenele de violență, este și așa mult prea multă violență în desenele animate. Caută ca întotdeauna povestea ta să aibă minimum o pildă din care copilul să învețe ceva valoros care să să-i folosească în viață. Dacă vei proceda astfel, poveștile tale vor contribui în mod pozitiv la formarea viitorului tânăr.

            Această metodă poate fi aplicată în aproape orice dorești să întreprinzi. Încurajările sunt întotdeauna bine-venite, dar te-ai întrebat vreodată de ce ai nevoie de încurajări? Gândește-te la asta. De ce nu ai încredere în tine? De ce ai nevoie de confirmări din exteriorul tău? Oare pentru că nu te cunoști suficient de mult? Pentru că nu-ți poți evalua singur în acest moment talentul , abilitățile, calitățile? Pentru că nu ți-ai întors niciodată privirea către tine și nu te-ai cercetat cu luare aminte? Te întrebi cum poți face asta? Dacă da, atunci ești în cel mai bun moment al vieții tale. De aici începe totul. Din clipa în care vrei să afli totul despre tine. Din clipa în care începând să afli lucruri minunate despre propria-ți ființă, respectul de sine începe să crească în tine și să înflorească. Cu cât mai mult te vei respecta pe tine, cu atât mai mult îi vei respecta pe micii ascultători ai poveștilor tale. Amintește-ți! Nu-i poți respecta pe ceilalți dacă nu te respecți pe tine însuți pentru că nu știi încă ce este respectul. Ceea ce cred oamenii în general că este respectul este doar o politețe rece. Politețea nu este respect, este doar o atitudine civilizată. Respectul este cu totul altceva. Respectul este un fluid viu ce izvorăște din Inima ta și radiază în jurul tău, în întregul orizont al vieții tale pe care îl luminează. Acea Lumină se va întoarce întotdeauna amplificat către tine. Când ajungi să cunoști și să trăiești respectul, acesta va lumina cu razele sale fiecare ființă, nu doar una sau alta. Respectul este foarte asemănător Iubirii din care izvorăște. Este o stare a ființei pe care o dobândești atunci când începi să-ți explorezi propria ființă. Respectul este unul dintre modurile prin care se exprimă cel mai frumos cuvânt creator: mulțumesc. Când atingi acest nivel de conștientizare a propriei tale existențe, recitește poveștile scrise de tine. Dacă nu-ți mai plac la fel de mult ca în ziua în care le-ai scris, scrie altele. În mod sigur acum ai mult mai mult de împărtășit. Universul îți va deschide poarta Bibliotecii sale infinite. Vei găsi acolo atât de multe povești care așteaptă să coboare în Manifestare, încât îți vor trebui zeci de vieți pentru a le putea transpune în cuvinte și a le dărui tuturor copiilor lumii. Toți artiștii știu care este Sursa operelor de Artă pe care ni le dăruiesc. Niciunul dintre artiștii autentici nu cred vreo clipă că ei sunt Sursa. Ei cunosc Adevărul. Genialitatea lor izvorăște din Cunoașterea Adevărului și din deschiderea cu care ei primesc Mesajele din Nevăzut. Poate că ți se pare dificilă Calea pe care ți-am împărtășit-o. Eu știu că poți s-o urmezi, dar alegerea de a o urma sau nu, este în totalitate a ta. Doar a ta. - Andronicon.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt