Trecutul creator

Crești din propriul tău trecut ca dintr-un sol fertil. Experiențe pe care le-ai traversat, deciziile pe care le-ai luat, atitudinile pe care le-ai manifestat te-au făcut să crești până aici. Ai fost doar o informație păstrată în locul cel mai de taină al embrionului unei semințe. Acum ești o sămânță care în curând se va lăsa purtată de vânt. Ai crescut într-un mediu fixat în reguli așa cum o plantă crește în spațiul strâmt al unui vas din lut. Acum se apropie clipa ta de libertate. Simți că ai acumulat toată cunoașterea care s-a manifestat în lume până la venirea ta. Simți că este datoria ta de a îmbogăți și de a transmite mai departe această cunoaștere și simți că ești, că poți fi un rebel. Că a venit clipa în care
poți să spargi coaja opacă. Nu știi ce este dincolo de pojghița lemnoasă care te-a ținut ascunsă. Iei cu tine întregul tău trecut și te strecori prin fisura creată. Te lași purtată de aerul rece de toamnă către zări neștiute. Într-un târziu, atingi solul moale și te afunzi într-o crăpătură deodată cu o picătură de apă. Întreaga ta energie se desprinde acum de ancorele trecutului și se adună într-un fascicol creator. Cunoașterea și Inteligența pe care le-ai crescut în inima ta se pun acum în mișcare și încep să germineze. Încă nu știi că peste ani și ani vei fi un uriaș copac în coroana căruia alte ființe minunate își vor face cuiburi, că la umbra ta se vor odihni călători și nici că fructele tale vor fi o binecuvântare pentru multe ființe. Nici tu călătorule pe oceanul vieții nu știi ce vei fi peste ani și ani, dar pentru ca minunile să se producă, alege să te desprinzi de trecut și să-ți hrănești clipa prezentă pentru că este singura care contează cu adevărat. Îngroapă securea trecutului și fii iubire.

„Adevăratul rebel nu este un luptător, este un om care înțelege. Crește în inteligență, nu în furie, nu în nervozitate. Nu te poți transforma înfuriindu-te pe trecutul tău. Atunci trecutul va continua să te domine, atunci trecutul va rămâne centru ființei tale, trecutul va rămâne preocuparea ta. Vei rămâne concentrat la trecut, atașat de el.” - OSHO.

Andronicon






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt