„Prețul” Tradiției

            Tradiția este cea mai importantă avere a Neamului nostru, alături de bogățiile naturale și de bogăția interioară a fiecărui om al Națiunii noastre. Să luăm un exemplu: o ie cusută și brodată manual, în mod tradițional, ar trebui să fie vândută cu minimum 5.000 euro. Cei care vor kitsch-uri pot cumpăra iile fabricate în țări din Asia, la prețuri de copii ieftine, fabricate și cusute cu materiale sintetice și fără nicio valoare intrinsecă. Le poți găsi pe orice tarabă și în fiecare talcioc sau la fiecare eveniment mai mult sau mai puțin ezoteric. Când vom înțelege asta, va fi „coadă” la iile autentice. Acum, iile noastre cusute și brodate de minunatele  femei care vor ca tradiția noastră să nu se piardă, se vând la prețuri sensibil egale cu cele fabricate în Asia. Cei care le vând astfel, o fac induși în eroare fiind de ideea falsă strecurată în mințile lor de către vectorii sistemului consumerist actual că:
reclama și concurența formează împreună sufletul comerțului. Nimic mai fals. O ie fabricată în îndepărtatele țări asiatice nici măcar nu se poate compara cu o ie cusută și brodată în România de o femeie care a deprins din familie Arta Bunilor și a Stră-Bunilor noștri și care creează în Tradiția milenară a acestei Arte. Nu are niciun rost să facem o astfel de comparație deplasată pentru că nu poate fi altceva decât o blasfemie. Legătura unei Creatoare autentice cu Arta Tradițională, cu Simbolurile Sacre Străvechi, cu Simbolurile Solare Zalmoxiene pe care le coase pe veșminte este spiritual-organică și nu poate fi imitată sau simulată de cusătorese care brodează cu mijloace mecanice fără a ști nimic despre ceea ce fac. Pentru un ochi superficial și pentru o minte necunoscătoare, iile importate și cele autohtone pot părea asemănătoare, dar sunt la fel de diferite ca o bucată de fontă scoasă din cuptor de un filigran de aur ce se naște din mâinile unui bijutier sau ca o lucrare de Paul Gauguin de o fotografie în alb și negru a acelei lucrări.

          Este esențial să ne conservăm, să ne valorizăm și să ne valorificăm obiectele și produsele tradiționale în mod responsabil și în mod respectuos față ce tot ce reprezintă Tradiția noastră și față de Stră-Moșii noștri, față de Cei Buni și Cei Drepți. Este înălțător să știi ce ești și să trăiești Emoția de a fi un Devot al Neamului în care te-ai născut. Când iile lucrate în România vor avea prețurile veșmintelor produse de cele mai mari case de creația vestimentară din lume, atunci, abia atunci, Arta noastră Tradițională va fi apreciată așa cum se cuvine. Atunci când vor fi aproape inaccesibile ca preț și când vor trebui fi făcute formalități pentru a obține dreptul de a le cumpăra și de a le scoate din România, iile vor fi mai mult ca oricând căutate și cumpărate. Vor fi lăsate moștenire așa cum lăsăm moștenire urmașilor noștri tot ce considerăm că a fost și este de valoare în viața noastră. Când cineva va reuși să-și cumpere o ie la prețul unei rochii din acea categorie pe care le poartă actrițele la gala premiilor Oscar spre exemplu, va aprecia cu adevărat Tradiția noastră. Așa este corect față de Stră-Moșii noștri Traco-Geto-Daci, față de cei care ne-au lăsat moștenire Arta, Simbolistica Sacră, Cunoașterea și Înțelepciunea lor. Pentru a ne valoriza Tradiția, este necesar în primul rând să-i conștientizăm valoarea. Ca să-i conștientizăm valoarea, este obligatoriu ca Tradiția să fie materie distinctă în programa școlară la toate nivelurile de învățământ. Când fiecare ie autentica va fi considerată un Obiect de Patrimoniu și când Creatoarea acesteia va fi înscrisă într-un Registru al Creatorilor ale căror Opere de Artă nu pot fi scoase din țară decât cu o Autorizație eliberată de către Autoritatea Națională a Patrimoniului și a Tradiției Stră-Moșești, ca Departament al Guvernului României în care vor lucra doar oameni cu o înaltă Conștiință a valorilor Tradiției noastre, atunci vom putea spune că am făcut primul pas pe Calea către Renașterea Conștiinței Naționale.

             La fel trebuie să facem cu oricare alt produs tradițional care este manufacturat în România. Ca produsele noastre să fie căutate, trebuie ca ele să fie greu accesibile. Oamenii apreciază și cumpără lucrurile scumpe. Când toate produsele și obiectele noastre tradiționale vor fi copiate și manufacturate în alte țări iar piața va fi invadată de falsuri, vom crește și mai mult prețurile. Oamenii din alte țări stau pe liste de așteptare pentru a putea cumpăra la prețuri greu de imaginat produsele unor creatori care știu să-și valorizeze Talentul și Creațiile. Acest mod de a vinde nu este vreun nou produs de marketing ci rezultatul conștientizării propriei valori. Este efectul care se propagă în societate când înțelegem ce este Respectul de Sine și când începem să îl manifestăm în mod responsabil în orice împrejurare a vieții noastre. Împreună putem face din produsele și din obiectele noastre tradiționale  o Sursă de venituri cu mult mai însemnată pentru Bugetul României decât oricare alte surse actuale. Tradiția este o sursă inepuizabilă de Valori Autentice. Obiectele și produsele tradiționale nu pot fi vândute la bucată și la kilogram fără a intra într-o concurență distructivă pentru noi. Un tablou de Salvador Dali spre exemplu, nu se va vinde niciodată la metru pătrat de pânză pictată și nu se va lua niciodată în calcul prețul de producție sau cheltuielile directe, cum se mai numesc cheltuielile legate de producția unui obiect. Nici la ii nu putem face o analiză de preț a materialelor folosite și a manoperei calculată în ore de muncă la care să adăugăm un profit atunci când vindem o ie autentică. De fapt, nici nu putem spune că vindem o ie sau un tablou de Dali, ca să păstrăm exemplul, ci de o încredințare contra-cost a unor astfel de obiecte pentru a fi o Sursă de Bucurie pentru cei ce se vor naște pe acest Pământ al Iubirii peste ani și ani. Când vom înțelege asta vom fi făcut deja primul pas spre nivelul următor al Evoluției noastre ca Națiune. - Andronicon.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cu dinții strânși sau cu brațele deschise...?

Ai verificat robinetul?

Trupul este doar un Veșmânt